Kokeile kuukausi maksutta

Stonel vaihtaa nimensä ja avaa tehtaan Puolaan

Suomalainen tiiliverhouksiin erikoistunut Stonel perustaa tehtaan Puolaan ja vaihtaa nimensä.

Sijainti ja hyvät joukkoliikenneyhteydet houkuttelevat yrityksiä Helsingin keskustaan, esimerkiksi saneerattuun Postitaloon.

Puolan tehdas avataan Poznaniin. Se työllistää vuoden loppuun mennessä noin 20 henkeä. Lisäksi uusia työpaikkoja syntyy yrityksen myyntiin niin Suomessa kuin ulkomailla. Tuotannon käynnistäminen Puolassa ei vaikuta Oulaisissa toimivan tehtaan töihin ja se palvelee edelleen kotimaan ja Pohjoismaiden asiakkaita.

”Erityisesti Keski-Euroopassa rakennetaan paljon tiilijulkisivuja ja tiiliarkkitehtuurista uskalletaan ottaa enemmän irti. Silti halutaan rakentaa entistä kustannustehokkaammin ja kestävämmin”, yhtiön toimitusjohtaja Samuli Tiirola kertoo.

Yhtiön vaihtaa samalla nimensä. Vanha Stonel-nimi jää pois käytöstä maaliskuun aikana ja tilalle otetaan jo vuosia kansainvälisesti käytetty Stofix.

Stofix on vuonna 1993 perustettu yritys. Se suunnittelee ja valmistaa tiiliverhouksen asennusvalmiiksi tehdasoloissa, jonka jälkeen tiililaatat kiinnitetään seinälle. Yhtiöllä on toimintaa Suomen ja Puolan lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Britanniassa sekä Pohjois-Amerikassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Stonel vaihtaa nimensä ja avaa tehtaan Puolaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat