Kokeile kuukausi maksutta

Vantaan maankäytön apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen irtisanoutui

Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen on irtisanoutunut tehtävästään. Nikulainen siirtyy liike-elämän palvelukseen.

Diplomi-insinööri Juha-Veikko Nikulainen on työskennellyt Vantaan maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan apulaiskaupunginjohtajana runsaat kolme vuotta. Ennen apulaiskaupunginjohtajan tehtäväänsä hän toimi SRV-Asunnot Oy:ssä toimitusjohtajana.

Nikulainen on 53-vuotias ja syntyperäinen vantaalainen. Hän osallistui 1980- ja 90-luvuilla Vantaan kunnallispolitiikkaan kaupunginvaltuuston jäsenenä.

”Kerron minne siirryn, kun olen lähtenyt kaupungin palveluksesta. Uusi toimenkuvani on tekemisissä rakentamisen, kiinteistöjen ja rahoituksen kanssa”, Nikulainen kertoo.

Helsingin Sanomien haastattelussa Nikulainen sanoo menevänsä sellaiseen tehtävään, jossa uusi työnantaja toimii myös Vantaalla. ”Yritän välttää kaksoisroolia eli sitä, että valmistelisin tulevan työnantajani asioita”, hän sanoo.

Mielenkiintoinen kysymys on, tekeekö uusi työnantaja Nikulaisen jääviksi hoitamaan apulaiskaupunginjohtajan tehtävää irtisanomisajan. Mahdollista on, että valmistelussa on myös tulevien kilpailijayritysten tietoja.

Vantaa käynnistää uuden johtajan haun mahdollisimman nopeasti.

Tätä artikkelia on kommentoitu 9 kertaa

9 vastausta artikkeliin “Vantaan maankäytön apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen irtisanoutui”

 1. Nikulainen on niitä AVAIN henkilöitä Vantaalla. Tontit tuli jaettua kavereille !

  1. Ei tontteja ole Nikulaisen aikaan jaettu kenellekkään. Kyse oli aiemmasta käytännöstä jolla haettiin hyviä asukkaita Vantaalle.

 2. ”Kerron minne siirryn, kun olen lähtenyt kaupungin palveluksesta. Uusi toimenkuvani on tekemisissä rakentamisen, kiinteistöjen ja rahoituksen kanssa”, Nikulainen sanoo.

  Nyt varmaan on aika arvailla …… Onko se ARA …. AVARA… Avain….vai joku muu ?

  Arassa olisi mukava jakaa korjausrakentamiseen varattuja lainoja,

 3. Kotka sanoo: Ehdotan arvauskilpailua Nikulaisen uudesta työpaikasta. Kovan tason paikkoja alalla ei ole tarjolla usein. Yksi oli kuitenkin tiedossa. Viiden pisteen vihje : alkaa konsonantilla ja päättyy vokaaliin. Sinä on enemmän kirjaimia kuin kolme mutta vähemmän kuin seitsemän.

 4. Sato on perinteinen kokoomuksen linnake samalla tavalla kuin VVO demareiden. Eli mikä olisi sopivampi paikka markkinahenkiselle kokoomuspoliitikolle varsinkin, kun toimitusjohtajan paikka on nyt vapautumassa. Liksa ainakin paranee reippaasti, vaikka kyseessä onkin yhtiö jonka nimi tulee sanoista Sosiaalinen Asuntotuotanto.

 5. Onko kysymyksessä sama Juha-Veikko Nikulainen, joka toimi aikoinaan YH-Asumisoikeus Oy:n (nyk. AVAIN Asumisoikeus Oy) ja sen asukkailta salatun tytäryhtiön AVAIN Asoasunnot Oy:n toimitusjohtajana ja hallituksen jäsenenä, kun Perttu Liukku toimi hallituksen puheenjohtajana?

  Kaupparekisterimerkintöjen mukaan AVAIN Asoasunnot Oy:n perustamissopimus on allekirjoitettu 15.11.2006 ja yhtiö on rekisteröity 24.11.2006. Liukku toimi hallituksen ensimmäisenä puheenjohtajana ja Juha-Veikko Nikulainen -niminen henkilö sen ensimmäisenä toimitusjohtajana. Liukku toimi tuolloin myös Avara-konsernin toimitusjohtajana ja Nikulainen AVAIN Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtajana ja hallituksen jäsenenä.

  Kuten tiedotusvälineiden kautta saimme vuonna 2010 tietää, tämän salassa pidetyn AVAIN Asumisoikeus Oy:n ”tytäryhtiön”, AVAIN Asoasunnot Oy:n, kautta siirrettiin vuosina 2006 – 2007 lainvastaisesti AVAIN Asumisoikeus Oy:n asukkailta käyttövastikkeissa kerättyjä korjausvaroja kaiken kaikkiaan noin 8,5 miljoonaa euroa vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon. Tämä laiton sijoitustoiminta aloitettiin jo Juha-Veikko Nikulainen -nimisen henkilön toimiessa em. rooleissa.

  Laiton sijoitustoiminta tuli sattumalta ilmi. Aran vaatimuksesta laittomasti sijoitetut varat tuli palauttaa AVAIN Asumisoikeus Oy:lle (ARA 20.5.2009, Dnro 15234/651/09). AVAIN Asoasunnot Oy on lakkautettu tämän jälkeen.

 6. Nikulainen on kuulemma perustamassa uutta asuntorahastoa eli asuntorahastusta.

  Ks. esim. Rakennuslehti 18.3.2015:

  Vantaan maankäytöstä vastaava apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen siirtyy perustamaan uutta asuntokiinteistörahastoa yhdessä sijoittajien kanssa, kertoo Helsingin Sanomat. Rahasto sijoittaa vuokra-asuntoihin.

  Uuden rahaston takana olevia sijoittajia tai aloitusjankohtaa Nikulainen ei halua vielä paljastaa.

  https://www.rakennuslehti.fi/2015/03/hs-juha-veikko-nikulainen-mukaan-asuntorahastoon/#comment-207211

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat