Kokeile kuukausi maksutta

Lemminkäinen rakentaa elinkaarimallilla kaksi koulua Hollolaan

Lemminkäinen rakentaa elinkaarimallilla Heinsuon yhtenäiskoulun ja Kalliolan koulun Hollolaan. Kummankin koulun rakennustyöt käynnistyvät välittömästi, ja rakennukset on määrä ottaa käyttöön syksyllä 2017. Hankkeiden yhteenlaskettu kokonaisarvo on lähes 50 miljoonaa euroa.

Lemminkäinen rakentaa elinkaarimallilla Heinsuon yhtenäiskoulun ja Kalliolan koulun Hollolaan. Kummankin koulun rakennustyöt käynnistyvät välittömästi, ja rakennukset on määrä ottaa käyttöön syksyllä 2017. Hankkeiden yhteenlaskettu kokonaisarvo on lähes 50 miljoonaa euroa.

Sopimukseen sisältyy koulujen suunnittelu ja toteutus. Tämän lisäksi rakennusten hoito, ylläpito, käyttäjäpalvelut sekä palvelusopimuksen aikaiset perusparannusinvestoinnit ovat Lemminkäisen vastuulla 20 vuoden palvelujakson ajan.

Heinsuon yhtenäiskouluun tulee tilat noin 700 oppilaalle ja pinta-alaa yhteensä 8 800 bruttoneliötä. Kalliolan kouluun tulee tilat noin 500 oppilaalle ja pinta-alaa yhteensä 7 100 bruttoneliötä.

”Hollolan uudet koulut valmistuvat kunnan kasvaviin tarpeisiin ja vähentävät ratkaisevasti vaikeita sisäilmaongelmia”, Hollolan kunnan tilakeskuspäällikkö Tuomo Vesikko toteaa.

”Yhdistämme koulujen elinkaarirakentamisessa arkkitehtonisen ja pedagogisen suunnittelun”, Lemminkäisen Suomen talonrakentaminen -liiketoimintasegmentin johtaja Pauli Mäkelä kertoo.

Lemminkäinen rakentaa parhaillaan elinkaarimallilla koulua myös Pudasjärvelle. Viime syksynä valmistui samalla mallilla Ouluun Kastellin monitoimitalo sekä vuosina 2011–2013 neljä koulua ja yksi päiväkoti Kuopioon.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lemminkäinen rakentaa elinkaarimallilla kaksi koulua Hollolaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat