Sijoittajakysyntä on kiihdyttänyt asuntorakentamista.

Rakentamisen työllisyys heikkeni 2,6 prosenttia

Rakentamisen työllisyys on heikentynyt vuodessa 2,6 prosenttia, kertoo Tilastokeskuksen työvoimatutkimus. Vuoden 2015 tammi-maaliskuussa työllisiä oli 158 000, kun vuotta aiemmin heitä oli 162 000.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Talonrakentamisen työllisyys heikentyi enemmän kuin yleisesti rakentamisessa. Työllisten määrä väheni 3,5 prosenttia. Työllisiä oli tämän vuoden alussa 58 000, kun viime vuonna vastaavaan aikaan heitä oli 60 000.

Arkkitehti- ja insinööripalveluissa työllisyys heikkeni 2,1 prosenttia. Kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa työllisiä oli 61 000, viime vuoden alussa 62 000.

Erikoistuneessa rakennustoiminnassa työllisyys laski 2,2 prosenttia. Tämän vuoden alussa työllisiä oli 83 000,kun viime vuonna vastaavaan aikaan heitä oli 85 000. Erikoistuneeseen rakennustoimintaan kuuluvat rakennusten ja rakennelmien purku, rakennuspaikan raivaus ja muut rakentamista edeltävät valmistelutyöt sekä talonrakennuksen että maa- ja vesirakennuksen asennus- ja viimeistelytyöt sekä muut erikoisalojen työt.

Kaikkiaan vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä työllisiä oli keskimäärin 2 391 000 henkeä, mikä oli 3 000 vähemmän kuin vuoden 2014 vastaavana aikana. Työllisten määrä lisääntyi eniten informaation ja viestinnän sekä hallinto- ja tukipalvelutoiminnan toimialoilla ja väheni eniten teollisuudessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen työllisyys heikkeni 2,6 prosenttia”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi