Kokeile kuukausi maksutta

Talotekniikan ruotsalaisjätti ostaa Pekon

Pohjoismaiden johtava talotekninen asennus- ja kiinteistöhuoltoyhtiö Bravida laajentaa toimintansa Suomeen.

Pohjoismaiden johtava talotekninen asennus- ja kiinteistöhuoltoyhtiö Bravida laajentaa toimintansa Suomeen.
Kuuntele juttu

Bravida ostaa Peko-konsernin, joka työllistää yhteensä 320 ammattilaista. Pekolla on vahva asema Pirkanmaalla sekä Etelä- ja Keski-Suomessa. Yritysryhmään kuuluvien yhtiöiden liikevaihto vuonna 2014 oli 67 miljoonaa euroa.

Yritysosto on osa Bravidan strategiaa, jonka tavoitteena on ollut toiminnan laajentaminen kaikkiin Pohjoismaihin.

”Laajentuminen Suomeen on keskeinen osa kasvustrategiaamme. Peko on vahva ja hyvin hoidettu yhtiö, joka toimii kaikilla talotekniikan aloilla. Pekon ostolla olemme saavuttaneet tärkeän vaiheen paikallisten toimintojen perustamisesta. Pitkän aikavälin tavoitteena on kasvattaa Suomen liiketoimintoja edelleen”, Bravidan konsernijohtaja Mattias Johansson sanoo tiedotteessa.

Bravida on Pohjoismaiden johtava taloteknisten ratkaisujen kokonaistoimittaja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2014 oli noin 1,2 miljardia euroa ja se työllisti noin 9000 ammattilaista. Bravida tarjoaa sekä kokonaisratkaisuja että erikoispalveluita lämpö-, vesi-, ilmastointi-, sähkö- ja automaatiotekniikassa, ja ne kattavat talotekniikan koko elinkaaren suunnittelusta asennukseen, käyttöön ja ylläpitoon.

Pekon liiketoiminnot siirtyvät uuteen Bravidan Suomen tytäryhtiöön. Yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Marcus Karsten. Karsten toimi aikaisemmin Lemminkäinen Talotekniikka Oy:n toimitusjohtajana. Hänen johdollaan Bravida rakentaa Suomeen uutta organisaatiota, jonka rungon muodostavat Pekon toiminnot.

”Bravida on laadukas brändi. Se on tarjonnut talotekniikan palveluja menestyksellä Pohjoismaissa. Yhtiö haluaa olla merkittävä tekijä Suomen markkinoilla käynnissä olevassa muutoksessa. Tarjoamme erityisesti talotekniseen kiinteistöjen huoltoon ja ylläpitoon vahvan uuden vaihtoehdon”, Marcus Karsten sanoo.

Bravida tarjoaa kiinteistön ylläpidon ja urakoinnin kokonaisuuksia ja kehittää ennakoivaa huoltotoimintaa.

Henkilöstö ja Peko-yhtiöiden aiemmat omistajat jatkavat yrityskaupan jälkeen vanhoina työntekijöinä.

”Uusi omistajamme tarjoaa osaamista ja vahvoja resursseja kehittää Peko-yhtiöitä eteenpäin. Asiakkaillemme voimme tarjota entistä laajemman ja joustavamman tuotevalikoiman. Odotamme innolla työskentelyä uusien pohjoismaisten kollegojen kanssa”, Peko-konsernin toimitusjohtaja Antti Peltonen sanoo.

Yrityskauppa vaatii vielä Suomen kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Talotekniikan ruotsalaisjätti ostaa Pekon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat