Kokeile kuukausi maksutta

Testaa ja paranna työturvallisuustietojasi

Rakennuslehti ja Skanska käynnistävät yhteistyön työturvallisuuden edistämiseksi. Rakennuslehden verkkosivujen kautta aukeaa pääsy Skanskan kehittämiin työturvallisuusaiheisiin verkkokursseihin. Verkkokouluun pääset tästä.

Verkkokoulukokonaisuudessa on seitsemän erilaista työturvallisuuden kurssia. Kursseilla käsitellään johdantokurssin jälkeen työturvallisuuden paloturvallisuutta, vaara-alueiden rajaamista, telineturvallisuutta, betonipumppauksen turvallisuutta, tavarantoimitusta ja kuorman purkamista.

Verkkokurssit tarjoavat tietoa niin sanallisessa kuin kuvallisessa muodossa sekä sisältävät harjoituksia, joiden avulla kurssin suorittaja saa käsityksen siitä, ovatko kurssissa läpikäydyt asiat jääneet mieleen. Yhden kurssin suorittaminen kestää noin 25 minuuttia. Opiskelun voi tarvittaessa keskeyttää ja palata jatkamaan sitä myöhemmin. Verkkokoulu on maksuton, mutta se vaatii rekisteröitymistä.

Rakennuslehti ei kerää tai hyödynnä henkilötietoja, jotka annetaan verkkokurssiportaaliin kirjauduttaessa.

Skanska avasi verkkokoulun vuonna 2011 tavoitteenaan kouluttaa työnjohtoaan ja omaa henkilökuntaansa. Viime vuonna Skanska avasi verkkokoulun aliurakoitsijoilleen ja tavarantoimittajilleen.

Skanskan turvallisuuspäällikkö Antti Leino sanoo, että palaute verkkokoulusta on ollut kiittävää. Konkreettiset tehtävät ja havainnolliset videot ovat saaneet osallistujat ajattelemaan turvallisuutta uudelta kantilta. Siitäkin huolimatta, että monelle työturvallisuus on aiheena hyvinkin tuttu.

”Verkkokursseja on pidetty hyvänä oppimismuotona, sillä niitä voi kukin suorittaa silloin kun itselle parhaiten sopii. Lisäksi työntekijät voivat käydä niitä läpi työmaalla esimerkiksi yhdessä pieninä ryhminä. Tämä opiskelutapa herättää toivottavasti myös keskustelua siitä, miten työturvallisuutta pystyttäisiin parantamaan ja onko omalla työmaalla kenties toimintatapoja, joita on syytä arvioida uusin silmin”, Leino toteaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Testaa ja paranna työturvallisuustietojasi”

  1. Toivoton toteutus. Kurssin suorittaminen vaatii ponnahdusikkunoiden hyväksynnän, joka ei kahdella eri koneella ja kahdella eri selaimella kokeiltuna onnistunut. Hyväksymisikkuna välähtää alle sekunnin näytöllä, jonka jälkeen sivu ohjautuu alkuvalikkoon.

    Kikkailemalla selaimen turvallisuusasetusten kanssa pääsin itse kurssille, joka on kyllä ihan ok peruskauraa. Kurssin suorittaminen ei myöskään tallennu, eli kaiken kaikkiaan hyvä sisältö, paska toteutus.

  2. Tähän asiaan on tehty pieni korjaus. Nyt sisällöt on helpommin tavoitettavissa myös erilaisilla selainasetuksilla.

    Eli ehkäpä ei enää niin ”toivoton toteutus”.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat