Kokeile kuukausi maksutta

Ei vieläkään valoa – Eteran mukaan työntekijämäärien loiva lasku jatkui

Eläkevakuutusyhtiö Eteran julkaisema suhdanneindeksi jatkoi loivaa laskuaan. Maaliskuussa Eteran suhdanneindeksi painui -1,2 prosenttiin.

Eläkevakuutusyhtiö Eteran julkaisema suhdanneindeksi jatkoi loivaa laskuaan. Maaliskuussa Eteran suhdanneindeksi painui -1,2 prosenttiin.

Eteran suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

Maaliskuussa seurantaryhmän työntekijämäärät pienenivät 1,2 prosenttia viime vuoden maaliskuuhun verrattuna. Erityisesti rakentamisen ja satama-alan suhdanneindeksit olivat maaliskuussa miinuksella. Eteran suhdanneindeksi tammi-maaliskuulta oli -1,0 prosenttia.

Ei kasvun merkkejä

”Kasvun merkkejä on vaikea nähdä. Vientiteollisuuden orastavat odotukset eivät näy ainakaan logistiikka-alan työntekijämäärissä, jotka vähenivät alkuvuonna. Samoin rakennusteollisuuden lasku jatkui maaliskuussa”, Eteran varatoimitusjohtaja Timo Hietanen sanoo.

Myös alueelliset suhdanneindeksit olivat miinuksella. Ainoastaan Etelä-Suomen suhdanneindeksi nousi maaliskuussa nollan tuntumaan.

Etera julkaisee suhdanneindeksinsä kuukausittain. Alueelliset suhdanneindeksit Etera julkaisee neljännesvuosittain.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Ei vieläkään valoa – Eteran mukaan työntekijämäärien loiva lasku jatkui”

  1. Eikö tämä ole hyvä uutinen, työntekijöiden lukumäärän pieneneminen ? Kun seuraa keskustelua Suomen haasteista on työntekijä aivan keskiössä oleva ongelma.
    Hauskaa oli nähdä yritysjohdon raskaansarjan naamat EK:n tilaisuudessa kun presidenttimme pyysi (jälleen) yritysjohtajia kantamaan osaltaan vastuunsa kansakunnan haasteista. Yhdessä perheyrityksessä olen kuullut että johdolta on myös leikattu, yksi case !

  2. Jalaksen perustajana Urho Viljanmaa vei rintamalla kaatuneen työntekijän leskelle surunvalittelut ja maksetun talon velkakirjan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat