Kokeile kuukausi maksutta

Helena Soimakallio Fisen hallituksen puheenjohtajaksi

Rakennus-, lvi- ja kiinteistöalan henkilöpätevyyksiä toteavan ja rekisteröivän Fise Oy:n yhtiökokous on valinnut yhtiön hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi DI Helena Soimakallion. RIL:n toimitusjohtaja Soimakallio seuraa Fisen hallituksen puheenjohtajana Ahti Junttilaa.

Rakennus-, lvi- ja kiinteistöalan henkilöpätevyyksiä toteavan ja rekisteröivän Fise Oy:n yhtiökokous on valinnut yhtiön hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi DI Helena Soimakallion. RIL:n toimitusjohtaja Soimakallio seuraa Fisen hallituksen puheenjohtajana Ahti Junttilaa.

Fise on uudistanut maankäyttö- ja rakennuslakiin perustuvat pätevyytensä. Päivitetyt pätevyydet perustuvat 1.9.2014 voimaan astuneeseen lakiin maankäyttö- ja rakennuslain muuttamisesta (41/2014) ja sitä tukeviin asetuksiin ja ohjeisiin. Muutokset koskevat suunnittelu- ja työnjohtotehtävien vaativuusluokkia ja kelpoisuusvaatimuksia. Uudet vaativuusluokat ovat vähäinen, tavanomainen, vaativa ja poikkeuksellisen vaativa.

Suunnittelijoiden ja työnjohtajien kelpoisuuden määräytymisperiaatteet eivät ole lainpäivityksen myötä muuttuneet. Jatkossakin kelpoisuus perustuu riittävään ja oikeanlaiseen koulutukseen ja työkokemukseen suhteessa suunnittelu- tai työnjohtotehtävän vaativuuteen.

Fise-pätevyys on niin sanottu yleispätevyys, jonka minimivaatimuksena on laissa, asetuksissa ja ympäristöministeriön ohjeissa esitetyt kelpoisuusvaatimukset. Jotta todettu pätevyys takaa suunnittelun ja työnjohdon laadun ja johtaa hankekohtaiseen kelpoisuuteen mahdollisimman monessa hankkeessa, pätevyyskriteereihin on tehty täsmennyksiä, joita ei suoraan löydy säädöksistä. Näiden tarkennusten tarpeellisuuden ja tason määrittämisessä tehtiin laajaa yhteistyötä rakennusalan eri tahojen kanssa.

Päivitetyt pätevyyskriteerit, hakuohjeet ja hakulomakkeet löytyvät Fisen verkkosivuilta.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Helena Soimakallio Fisen hallituksen puheenjohtajaksi”

  1. Toivottavasti tällainen turha byrokratia puretaan pois.Mitä tällä on saavutettu?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat