Kokeile kuukausi maksutta

Yle: Luvitusongelmat haitanneet yliopistojen arvorakennusten korjausta

Suomen Yliopistokiinteistöjen toimitusjohtaja Mauno Sieväsen mukaan viranomaisten nihkeä lupien myöntäminen on haitannut yliopistojen arvokiinteistöjen korjaamista. Asiasta kertoi Ylen Uutiset.

Suomen Yliopistokiinteistöjen toimitusjohtaja Mauno Sieväsen mukaan viranomaisten nihkeä lupien myöntäminen on haitannut yliopistojen arvokiinteistöjen korjaamista. Asiasta kertoi Ylen Uutiset.

”Emme ole saaneet korjata vaurioituneita rakenteita ja huonoja suunnitteluratkaisuja. Viime aikoina on kuitenkin edistytty”, Sievänen sanoi Ylen haastattelussa.

Sievänen kertoi Suomen Yliopistokiinteistöjen hakeneen esimerkiksi Alvar Aallon suunnitteleman Jyväskylän yliopiston päärakennuksen vaurioituneiden rakenteiden poistamiseen lupaa puolitoista vuotta. Nyt yhtiö on sen saanut, mutta lupa-asioiden vuoksi remontti on jo venynyt niin, että saneeraussuunnittelu joudutaan tekemään uudelleen, mikä puolestaan pidentää remonttia edelleen. Näillä näkymin remontti valmistuisi vuoden 2017 alkupuolella.

Jyväskylän yliopiston päärakennus on valmistunut vuonna 1955. Sen pinta-ala on noin 9 100 neliömetriä. Vuosien varrella rakennusta on korjattu useampaan otteeseen. Hallinto-osa ja kirjastosiipi peruskorjattiin 2000-luvun alussa. Viimeksi vuosina 2006–2007 rakennukseen tehtiin sisäilmakorjaus, mutta sisäilmaongelmia ei ole saatu ratkaistua, vaan niiden korjaaminen on myös tekeillä olevan remontin päätavoite.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yle: Luvitusongelmat haitanneet yliopistojen arvorakennusten korjausta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat