Olli Isotalo, Hannu Penttilä ja Anni Sinnemäki eivät näe enää tarvetta yhteiselle yleiskaavalle

Espoon, Helsingin ja Vantaan uudet maankäytön apulaiskaupunginjohtajat Olli Isotalo, Anni Sinnemäki ja Hannu Penttilä eivät lämpene yhteisen yleiskaavan tekoon. Siitä tuli takavuosien haave, kun metropolihallinto ei ole toteutumassa. Jokaisen päähuolena on selvitä maassamuuton ja maahanmuuton kasvupaineista hallitusti.

Olli Isotalo, Hannu Penttilä ja Anni Sinnemäki.

Kaikki kolme kaupunkia keskittävät rakentamistaan raideliikenteen varteen. Tulevien raideinvestointien järjestyksestä Espoo ja Helsinki ovat eri mieltä. Helsinki haluaa Raidejokerin mahdollisimman pian, Espoon prioriteeteissa kaupunkiradan jatko tulee ennen kaupunkiin ulottuvaa Raidejokeria.

Helsinki liputtaa kasvuaan kaupunkibulevardien varren täydennysrakentamiseen ja niiden raideverkkoon sekä olemassa olevien alueiden tiivistämiseen. Sinnemäki on suunniteltujen kaupunkibulevardien puolella, mutta edellyttää pienhiukkaspäästöjen ja melun ratkomista sekä liikennemuotojen priorisointia bulevardeilla.

Espoon kaupunkirakenne perustuu jatkossakin viiden kaupunkikeskuksen malliin.

Penttilä haluaa muuttaa henkilöauton varaan rakennetun Vantaan kaupunkimaisemmmaksi. Hän pitää Vantaan vahvuutena olemassaolevan asuntokannan kohtuuhintaisuutta. Penttilä määrittelee kohtuuhintaiseksi omistusasunnon, jonka hinta on alle 4 000 euroa.

Vuokra-asuntojen kohtuuhintaisuudesta apulaiskaupunginjohtajilla on melko yhteinen käsitys. Se vaihtelee 11-13 euroon neliömetriltä. Tähän päästään kaupunkien omasssa vuokra-asuntotuotannossa.

Lue lisää Rakennuslehti 28.8.2015

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Olli Isotalo, Hannu Penttilä ja Anni Sinnemäki eivät näe enää tarvetta yhteiselle yleiskaavalle”

  1. Kun katsoo Helsingin muutama vuosi sitten rakentamaa Lehtovuoren alueen ja nyt käynnissä olevan Espoon puolella olevan Uusmäen omakotitalointegroitumista yhtenäiseksi asuinalueeksi niin välistä ei puutu kuin 3m sähköaita niin alueiden eristäminen toisistaan asemakaavoituksessa on ollut täydellisesti hoidettu.
    Siis kaupungin kaavoittajien kartoissa taitaa olla vain valkoista naapurikunnan puolella

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi