Rakennusliitto pettyi kesän työllisyystilanteeseen

Rakennusliiton mielestä rakennusalan työttömyys ei sulanut odotetulla tavalla kesällä. Alalla on kyllä orastavia vilkastumisen merkkejä, mutta ne eivät muuttuneet vielä työtilaisuuksiksi.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Rakennusalan työttömyyskassan jäsenistä sai heinäkuussa ansiosidonnaista päivärahaa 13,7 prosenttia. Tämä on 0,8 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuoden 2014 heinäkuussa.

”Kyllä nämä luvut ovat selvä pettymys, sillä nyt kuitenkin paras rakentamisaika menossa. Jostain syystä vireillä olevat hankkeet eivät näytä työllistävät kotimaan ammattilaisia”, Rakennusalan työttömyyskassan ja Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi sanoo.

Kesäkuusta rakennusalan työttömyys väheni kuitenkin 2,8 prosenttia.

Alle 10 prosentin työttömyyteen päästiin vain Uudellamaalla, jossa oli työttömiä 9,8 prosenttia eli 1158 henkeä. Valopilkkuna näkyy vain Turun alue, jossa työttömyys laski viimevuotisesta 1,6 prosenttiyksikköä 10,5 prosenttiin. Kovin työttömyysalue oli edelleen Kainuu, jonka rakentajista oli kesällä parhaaseen rakentamisaikaan neljäsosa vailla työtä.

”Samaan aikaan jotkut rakennusfirmat puhuvat nyt, ettei työmaille saa rekrytoitua työvoimaa. Onko niin, että työt ajautuvat nyt yhä enemmän hämärille halpafirmoille”, Harjuniemi kysyy.

”Rekrytointipulmia valittaville voi muistuttaa, että ammattikoulutuksen saaneista nuorista rakentajista on kesällä työttömänä ainakin puolet. Nyt kannattaisi palkata heitä töihin, sillä heistä tulee erinomaisia ammattilaisia kunnon työkokemuksen avulla.”

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Rakennusliitto pettyi kesän työllisyystilanteeseen”

  1. Ei mene hämärille rakentajille vaan niille jotka oikeasti haluaa töitä tehdä.
    Halvin hinta niin urakoissa kun tekijöissä varsinkin kun rakennusliiton miehet ovat laiskojakin vielä ei ammattimies liittoa tarvitse

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi