Kokeile kuukausi maksutta

Eskopuu kehitti uusia BIM-objekteja

Ikkuna- ja ovivalmistaja Eskopuu on tuottanut arkkitehtien sekä rakennus- ja rakennesuunnittelijoiden käyttöön sarjan uusia BIM-objekteja.

Eskopuun objektit sisältävät visuaaliset RR- ja RAL- sekä kuultokäsiteltyjen puupintojen värivalinnat sekä vapaasti määriteltävät NCS-värit.

Suunnitteluohjelmissa käytettävät, tarkat ovi- ja ikkunatiedot sisältävät BIM (Building Information Modeling) -objektit nopeuttavat suunnitelua ja vähentävät virhemahdollisuuksia.

Ajan tasalla olevat BIM-objektit vähentävät tiedon etsimiseen käytettävää aikaa, sillä niiden avulla suunnitelmassa on automaattisesti mukana yksityiskohtaiset yksityiskohtaiset tuotetiedot.

”Samalla varmistetaan jo aikaisessa vaiheessa, että suunnitellut ratkaisut voidaan myös valmistaa ja käyttäjät voivat niitä käyttää”, Eskopuun myyntipäällikkö Jarno Leponen kertoo.

Eskopuun BIM-objektit on tuotettu GDL-objekteina, joita käytetään suositussa ArchiCAD-ohjelmassa. Myöhemmin julkaistaan myös Autodeskin Revit-objekteja.

Eskopuun objektikirjastossa on kiinnitetty erityisesti huomioita käytettävyyteen. BIM-objektit sisältävät tuotteiden mittojen lisäksi tietoa myös materiaaleista, ulkonäöstä ja toimivuudesta. Objektit sisältävät visuaaliset RR- ja RAL- sekä kuultokäsiteltyjen puupintojen värivalinnat sekä vapaasti määriteltävät NCS-värit, joiden ansiosta ovien ja ikkunoiden värisävy on helppo määritellä täsmällisesti.

Mallin ja lasitusvalinnan perusteella saadaan tieto teknisistä arvoista, mikä helpottaa vaatimusmäärittelyä. GDL-kirjasto sisältää myös tarvittavat tiedot määrälaskentaa varten.

”Tiedot dB-arvoista, U-arvoista ja G-arvoista eli aurinkoenergian läpäisevyydestä helpottavat myös esimerkiksi energiaselvitysten tekemistä”, Leponen jatkaa.

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Eskopuu kehitti uusia BIM-objekteja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat