Kokeile kuukausi maksutta

Länsiväylän varteen uusi työpaikka-alue metron vaikutusalueelle

Länsiväylän työpaikka-alue on suunnitteilla Kirkkonummelle, Länsiväylän ja Kehä III:n kainaloon, Kivenlahden metron vaikutusalueelle.

Länsiväylän työpaikka-alue on suunnitteilla Kirkkonummelle, Länsiväylän ja Kehä III:n kainaloon, Kivenlahden metron vaikutusalueelle.

EKE-Rakennus Oy yhtiöineen omistama 12 hehtaarin alue soveltuu yhtiön mukaan hyvin esimerkiksi toimistoille ja niiden myyntitiloille, tuotanto- ja varastotiloille sekä logistiikkakeskuksille.

Pääkaupunkiseudulla on tällä hetkellä pula tämän tyyppisistä, uusista, teknisesti moderneista ja muuntojoustavista tiloista.

Länsiväylän työpaikka-alue tulee koostumaan kolmesta korttelista. Niihin sijoittuvat toimitilat voidaan suunnitella käyttäjien tarpeiden mukaan. Yleisin tarve on 3 000–15 000 neliötä, mutta alueelle voidaan sijoittaa isompia 20 000 neliön ja siitä suurempia kuin myös pieniä, 35 neliönkin tiloja.

Yhteen kortteliin on suunnitteilla pienyrityksille joustavia tilamoduleita, jolloin tiloja voidaan laajentaa tai pienentää yrityksen tarpeiden mukaisesti. Tilat ovat joko ostettavissa tai vuokrattavissa yhtiön mukaan kilpailukykyiseen hintaan.

Helsingin keskustasta on Länsiväylän työpaikka-alueelle vain reilun 20 kilometrin matka. Isot liikenneväylät mahdollistavat sujuvan (auto)liikenteen. Alue on jo nyt erittäin hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella, linja-autoreitti on lähellä ja juna-asemalle Masalaan on matkaa vain 3 kilometriä ja Kivenlahden metrolle 4 kilometriä.

Alueelle tulee sijoittumaan erilaisia palveluja, joiden lisäksi alueella toimivien ja asioivien käytössä on myös muut lähialueille tulevat palvelut.

Länsiväylän työpaikka-alue sijaitsee vireillä olevan Inkilänportin kaupallisten palveluiden asemakaavan, suunnitteilla olevan Sarvvikinportin asemakaavan ja rakenteilla olevan Sarvvikin  ja  Sundsbergin asuinalueiden välissä.  Lisäksi alue tukeutuu Espoonlahden  ja Masalan tarjoamiin palveluihin.

Tavoitteena on saada Länsiväylän työpaikka-alueen kaava valmiiksi ja kunnallistekniikka rakennetuksi 2017.

Alueen toteuttaja on kotimainen perheyritys EKE-Rakennus Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Länsiväylän varteen uusi työpaikka-alue metron vaikutusalueelle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat