Kokeile kuukausi maksutta

LVI-tukkumyynnissä pientä piristymistä

LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynnin kolmannen neljänneksen kokonaisarvo nousi 2,5 prosenttia plussalle verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

Vuosien 2015 ja 2014 kumulatiivinen LVI-tukkumyynti yhteensä.

LVI-tuotteiden kolmannen neljänneksen tukkumyynnin arvo oli 266 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 260 miljoonaa euroa. Koko alkuvuoden 2015 osalta tukkumyynnin arvo oli 735 miljoonaa euroa. Vuoden 2014 myyntiluvuista ala on jäljessä enää 0,2 prosenttia.

”Vaikka myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä on edelleen pienempi kuin viime vuoden kuutiomäärät, ja rakentamisen kokonaismäärän on ennakoitu pysyvän vuoden 2015 ajan nollassa, ovat asuinkerrostalojen ja etenkin julkisten asuinpalvelurakennuksille myönnetyt rakennusluvat Tilastokeskuksen aineistojen perusteella kasvussa”, LVI-Teknisen Kaupan toiminnanjohtaja Magnus Sirén sanoo.

Sirénin mukaan korjausrakentamisen ennakoidaan jatkuvan tasaisena, mutta esimerkiksi Rakennusalan suhdanneryhmä Raksu on arvioinut uudisrakentamisen nousevan ensi vuoden aikana pitkästä aikaa kasvun veturiksi.

”Yleinen taloustilanne kuitenkin ratkaisee, jääkö uudisrakentamisen volyymin kasvu väliaikaiseksi vai onko se todella merkki paremmasta”, Sirén jatkaa.

Tukkumyyntitilastoa ylläpitävä LVI-Teknisen Kaupan liitto ry on suomalaisia LVI-tukkumyyntiyrityksiä edustava järjestö, johon kuuluvat alan suurimmat toimijat Ahlsell, Onninen, Rautakesko ja LVI-Dahl. Alan myynti vuonna 2014 oli 985 miljoonaa euroa ja tukkuliikkeet kumppaneineen työllistävät noin 3 000 henkilöä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “LVI-tukkumyynnissä pientä piristymistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat