Kokeile kuukausi maksutta

LVI-TU:n Jari Syrjälä : Talotekniikalle ei satanut suoraan laariin

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-LTU:n toimitusjohtaja Jari Syrjälä näkee kuitenkin paljon myönteisiä asioita pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelmassa.

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-LTU:n toimitusjohtaja Jari Syrjälä näkee kuitenkin paljon myönteisiä asioita pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelmassa.

Syrjälän mukaan talotekniikalle ei satanut suoraan laariin, mutta rakentamisen toimenpiteet asuntotuotannon vauhdittamiseksi tuovat töitä myös lvi- ja sähköurakoitsijoille.

Hallitus haluaa työn tekemisestä ja teettämisestä aina kannattavaa. Syrjälän mukaan yhteiskuntasopimuksen syntyminen jo tehtyjen palkkaratkaisujen jatkoksi alentaisi työkustannuksia ja vahvistaisi maamme kilpailukykyä.

”Lvi-urakoitsijoiden odotuksia vastaisi se, jos työllistämiskynnystä madallettaisiin esimerkiksi määräaikaisen työntekijän palkkaamista helpottamalla, koeaikaa pidentämällä ja takaisinottovelvoitetta joustavoittamalla.”

LVI-TU esitti kansallista toimintasuunnitelmaa olemassa olevan rakennuskannan energiatehokkuutta parantaviin toimenpiteisiin sekä korjausavustuksen kohdistamista ja korkotukea näihin korjauksiin. Listalla oli myös muun muassa kotitalousvähennyksen ulottaminen asunto-osakeyhtiöihin.

”Näitä ei saatu, vain kotitalousvähennystä korotettaneen. Mutta muihin asioihin kyllä palataan hallituskauden aikana.”

Syrjälä muistuttaa, että ohjelma on aikomus tulevasta tekemisestä. Rakentajien pitää olla hereillä, jotta päättäjät pistävät ohjelmakirjaukset täytäntöön.

”Muistissa on vielä korjausrakentamisen strategia vuodelta 2007, valtioneuvoston periaatepäätös korjausrakentamisesta ja strategian toimeenpanosuunnitelma 2009–2017, jotka jäivät savolaisiksi projekteiksi. Siis aloittamista vaille valmiiksi.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “LVI-TU:n Jari Syrjälä : Talotekniikalle ei satanut suoraan laariin”

  1. Tuo järjestön nimi nopeasti lukien… aiheuttaa spontaania naureskelua…

  2. Kertoo se kuitenkin jotain oleellista putkimiesten spesialiteetista.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat