Kokeile kuukausi maksutta

Kauppalehti: Uponor vähentää jopa 400 henkilöä

Talotekniikkayritys Uponorin säästöohjelmalla tavoitellaan 25 miljoonan euron säästöjä vuoden 2017 loppuun mennessä, kertoo Kauppalehti.

Talotekniikkayritys Uponorin säästöohjelmalla tavoitellaan 25 miljoonan euron säästöjä vuoden 2017 loppuun mennessä, kertoo Kauppalehti.

Talotekniikka – Eurooppa -yksikön säästöt ovat vähintään 20 miljoonaa euroa ja Uponor Infran viisi miljoonaa euroa.

Talotekniikka – Eurooppa -yksiköstä vähennetään enintään 300 työpaikkaa. Koska ohjelmassa syntyy myös uusia työpaikkoja, kokonaisvähennys on noin 250 työpaikkaa.

Yksikössä keskitetään tuotanto-, varasto- ja jakeluverkostoa. Tavoitteena on madaltaa organisaatiota ja nopeuttaa päätöksentekoa. Hallinto- ja tukitoimia keskitetään, minkä vuoksi useita pienempiä toimistoja luultavasti suljetaan.

Uponor Infrassa keskitetään toimintoja. Vaasaan keskitetään projektiosaaminen, kansainvälinen projektimyynti, teknologia ja kaukolämpö. Nastolaan puolestaan suunnitellaan keskitettävän muoviputkien ja kaivojen valmistus.

Toimintojen yhdistämisen vuoksi pääosin Vaasassa henkilöstö vähenee lähes 170 henkilöllä. Suomessa nettovähennys on suunnitelmien toteutuksesta riippuen noin 80 henkeä.

Yt-neuvottelut Suomessa alkavat jo tänään torstaina.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kauppalehti: Uponor vähentää jopa 400 henkilöä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat