Kokeile kuukausi maksutta

Uponorilla menee hyvin Yhdysvalloissa, Euroopassa takkuaa

Uponorin kasvu on edelleen hyvässä vauhdissa Yhdysvalloissa. Euroopan heikkona jatkunut kysyntä vaikuttaa edelleen yhtiön vuosineljänneksen tulokseen.

Kuva: Uponor

Uponorin heinä-syyskuun liikevaihto oli prosenttiyksikön laskussa  ja oli 274,1 miljoonaa euroa. Saman ajan liikevoitto laski lähes viidenneksen (18,8 %) ja oli 23,6 miljoonaa euroa.

Tammi-syyskuussa liikevaihtoa kertyi 788,8 miljoonaa euroa eli noin 2,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin vastaavana aikana. Liikevoitto kasvoi samaan aikaan 11,4 prosenttia ja oli 57,4 miljoonaa euroa.

Yhtiön tehostamistoimenpiteiden ansiosta sijoitetun pääoman tuotto nousi tammi-syyskuussa 17,3 prosenttiin, kun se aiemmin samalla kaudella oli 14,8 prosenttia. Myös nettovelkaantumisaste koheni, sillä se laski 37,9 prosenttiin edellisvuoden 41,7 prosentista.

”Pohjois-Amerikan talotekniikan liikevaihdon kasvu ja sen myötä liikevoittomarginaalin kehitys jatkuivat myönteisinä. Uponor Inc:n laajennushanke etenee suunnitelman mukaisesti, ja toimintojen nykyinen tehokkuus on osoitus liiketoimintojen skaalautuvuudesta. Huolimatta Kanadan rakennusmarkkinoiden vaisuista indikaattoreista kehityksemme on sielläkin ollut myönteistä”, yhtiön toimitusjohtaja Jyri Luomakoski kertoo.

Yhdysvalloissa raaka-ainevalmistajien toimitusongelmat ovat aiheuttaneet koko toimialalla raaka-ainepulaa, joka on vaikuttanut myös Uponorin muoviliittimien toimituksiin. Yhtiö korvaa tuotteen väliaikaisesti kalliimmalla lyijyttömällä messinkiliittimellä, mikä rajoittaa tuotteen kannattavuuden kasvua kahden edellisen vuosineljänneksen aikana saavutetulta tasolta.

Euroopan heikkona jatkunut kysyntä vaikuttaa edelleen Uponorin Euroopan toimiin. Yhtiön uusi johto aikoo mukauttaa toimintoja erityisesti markkinoilla, joissa sillä on korkeat kiinteät kustannukset ja joissa myyntimäärät ovat laskeneet.

Uponor Infran tulos jää edelleen heikoksi vaisun kysynnän vuoksi, vaikka strategiset uudelleenjärjestelyt on jo tehty.

”Muoviraaka-aineen hintojen laskettua kevään ja kesän historiallisesti korkeiden hintojen jälkeen varastossamme on kalliimmasta raaka-aineesta valmistettuja tuotteita, joiden myynti supistaa myyntikatettamme neljännen vuosineljänneksen aikana. Hintojen lasku on kuitenkin palauttanut muovisten järjestelmien hintakilpailukyvyn suhteessa muihin materiaaleihin normaalille tasolle”, Luomakoski selvittää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uponorilla menee hyvin Yhdysvalloissa, Euroopassa takkuaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat