Projektit Rakentaminen Rakennuslehti Yksi kommentti

Lemminkäinen sai jo toisen hirsirakenteisen elinkaarihankkeen Pudasjärveltä

Lemminkäinen rakentaa elinkaarimallilla Pudasjärven kaupungille hirsirakenteisen palvelukodin. Rakennustyöt käynnistyvät marraskuussa, ja rakennus on määrä ottaa käyttöön loppuvuodesta 2016. Hankkeen kokonaisarvo on noin 12 miljoonaa euroa.

Urakkaan sisältyy rakennuksen suunnittelu ja toteutus. Hirsirakenteiseen taloon valmistuu 54 tehostetun palvelun asuntoa aputiloineen. Tämän lisäksi rakennuksen hoito, ylläpito, käyttäjäpalvelut sekä palvelusopimuksen aikaiset perusparannusinvestoinnit ovat Lemminkäisen vastuulla 20 vuoden palvelujakson ajan. Hirsitoimituksen alihankkijana toimii paikallinen Kontiotuote Oy.

”Uuden tehostetun palvelun asumisen tavoitteena on vaikuttaa siellä asuvien ikäihmisten hyvinvointiin ja turvallisuuteen. Hirsirakenne valittiin hyvän sisäilman, ekologisuuden ja miellyttävyyden vuoksi, ja Lemminkäisen tarjoamat elinkaaripalvelut tekevät rakennuksen ylläpidosta kaupungille huoletonta”, Pudasjärven kaupungin tekninen johtaja Eero Talala toteaa.

”Pudasjärven kohde on ensimmäinen elinkaariperiaatteella toteutettava palvelutalourakkamme, joka tuo mukanaan uudentyyppisiä, mielenkiintoisia haasteita, koska talossa on hoivapalvelutoimintaa vuorokauden ympäri läpi vuoden. Kohde on myös luonteva jatko parhaillaan rakenteilla olevalle Pudasjärven hirsikoulun elinkaarihankkeellemme”, Lemminkäisen Suomen talonrakentaminen -liiketoimintasegmentin johtaja Pauli Mäkelä sanoo.

Lemminkäinen aloitti viime vuoden puolella rakentaa elinkaarimallilla hirsikoulukampusta Pudasjärvelle. Koulu on tarkoitus ottaa käyttöön kesällä 2016. Kyseisen hankkeen kokonaisarvo on yli 40 miljoonaa euroa, josta investointivaiheen osuus on noin 23 miljoonaa euroa. Myös sen hirsitoimituksesta vastaa Kontiotuote.

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia