Raisiolainen Jari Lainio on Vuoden Rakennusmestari 2015

Valtakunnallinen Vuoden Rakennusmestari -palkinto 2015 on myönnetty rakennusmestari Jari Lainiolle. Palkinto luovutettiin RKL:n liittokokouksessa Helsingissä 15.11.2015.

Valtakunnallinen Vuoden Rakennusmestari -palkinto 2015 on myönnetty rakennusmestari Jari Lainiolle. Palkinto luovutettiin RKL:n liittokokouksessa Helsingissä 15.11.2015.

Palkintolautakunnan mielestä Jari Lainio on ansiokkaan työuran lisäksi aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja. Vuoden mestari 2015 on yrittäjä, joka on työllistänyt Turussa aina 1980-luvun alusta alkaen Rakennustoimisto Lainio & Laivoranta -yrityksessä alan ammattilaisia.

Yritys on saanut tehdä merkittäviä hankkeita. Perusteluiden mukaan yrityksen referenssilista on hienoa luettavaa: useita eri rakennuskohteita asuntotuotannon, liike- ja toimistorakentamisen, teollisuus- sekä korjausrakentamisen piirissä. Lainio & Laivoranta Oy työllistää noin 65 henkilöä. Liikevaihto vaihtelee 15–25 miljoonan euron välillä.

Palkintolautakunta arvosti korkealle raisiolaisen Vuoden Rakennusmestarin yrittäjähenkisyyttä. Lisäpisteitä ahkera yrittäjä sai työllistämisestä alueella ja vaativista kirkkojen ja muiden museoviraston kohteiden saneeraus- ja konservointitöistä.

”Kirkkokohteet ovat meille olleet aina urakoita, jotka ovat merkinneet paljon. Kun sen kirkon oven avaa, ja aistii 1500-luvulla rakennetun hengenhuoneen tunnelman – se jotenkin vetää nöyräksi. Kohteet ovat haastavia ja niissä on aina jokaisessa oma jännitteensä”, Lainio sanoo.

Lainiolla on vahva tausta myös luottamustehtävissä, kuten RKL:n eri tehtävissä: RKL:n puheenjohtaja vuosina 2000–2005, ensimmäinen ja toinen puheenjohtaja vuosina 1997–2000, lisäksi Turun yhdistyksen puheenjohtaja 1994–2000 ja useita vastuita RKL:n toimikunnissa.

Valtakunnallinen Vuoden Rakennusmestari -palkinto on julkinen tunnustus esimerkillisestä työstä ja rakentamisiin liittyvistä huomattavista ansioista. Palkinnolla halutaan korostaa myös rakentamisen ammattitaitoa ja kaikkien rakennusasiantuntijoiden tekemän työn merkitystä. Vuoden Rakennusmestari on valittu jo vuodesta 1971 alkaen.

Vuoden Nuori Rakennusmestari/Insinööri valittiin kuudennen kerran

RKL:n liitokokouksessa julkistettiin myös RKL:n Vuoden Nuori Rakennusmestari/Insinööri AMK 2015. Helsinkiläinen rakennusmestari Niilo Hämäläisen valintaan vaikuttivat erityisesti nuoren rakennusmestarin monipuolinen ja laaja työkokemus sekä kansainvälisiltä kentiltä hankittu kokemus.

Niilo Hämäläinen on oiva osoitus siitä, että nuori ja halukas pääse eteenpäin urallaan. Nuori mestari on koko ajan saanut enemmän ja enemmän vastuuta työnantajaltaan NCC:llä. Tällä hetkellä hän työskentelee nuoresta iästään huolimatta vastaavana työnjohtajana vaativassa linjasaneerauskohteessa Helsingin Töölössä.

Niilo Hämäläinen valmistui 2011 rakennusmestariksi Helsingin Metropolian ammattikorkeakoulusta. Rakennusmestari on aina ollut aktiivinen toimija järjestötyössä, ja on tällä hetkellä hän on myös RKL:n Helsingin yhdistyksen hallituksen jäsen.

Vuoden Nuori Rakennusmestari/Insinööri -huomionosoituksella palkitaan vuosittain jo jonkin verran ansioitunut nuori osaaja. Ehdokkaan työkokemus haettaessa palkintoa saa olla enintään seitsemän vuotta valmistumisesta. Huomionosoitukseen liittyvän stipendin kustantaa Rakennusmestarien Säätiö. Palkinto jaetaan tänä vuonna kuudetta kertaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Raisiolainen Jari Lainio on Vuoden Rakennusmestari 2015”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi