Varma järjestelee liikekiinteistöjään lähes 200 miljoonan edestä

Varma on sopinut myyvänsä 22 liiketilakiinteistöä uudelle liiketiloihin keskittyvälle kiinteistörahastoyhtiö Serena Properties AB:lle. Kauppa on osa järjestelyä, jossa Varma yhdessä ruotsalaisten Ratosin ja Rediton kanssa perustaa Serena Propertiesin. Varman omistusosuudeksi uudesta yhtiöstä tulee 43 prosenttia.

Varma on sopinut myyvänsä 22 liiketilakiinteistöä uudelle liiketiloihin keskittyvälle kiinteistörahastoyhtiö Serena Properties AB:lle. Kauppa on osa järjestelyä, jossa Varma yhdessä ruotsalaisten Ratosin ja Rediton kanssa perustaa Serena Propertiesin. Varman omistusosuudeksi uudesta yhtiöstä tulee 43 prosenttia.

Varman 22 liiketilaa muodostavat Serena Propertiesin alkuportfolion. Näiden kiinteistöjen yhteenlaskettu arvo on noin 191,5 miljoonaa euroa. Kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on noin 152 000 neliötä, ja ne sijaitsevat eri puolilla Suomea.

Varma arvioi saattavansa kaupan päätökseen tammikuun 2016 loppuun mennessä. Kaupan toteutuminen on ehdollinen kilpailuviranomaisten hyväksynnälle.

”Tuore kauppa on yksi toimista, joilla muokkaamme kiinteistösijoituksiamme vastaamaan Varman strategisia tavoitteita. Uusi kiinteistörahasto Serena Properties AB tulee olemaan fokusoitunut toimija liikekiinteistöjen saralla Suomessa ja Ruotsissa”, Varman kiinteistösijoituksista vastaava sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi toteaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Varma järjestelee liikekiinteistöjään lähes 200 miljoonan edestä”

  1. Mitä vielä voidaan myydä Suomesta ulkomaille?
    Terveydenhoito? Metsät? Pohjavedet?
    Eläkerahastojen varoja ne vielä havittelevat. Jenkeissä moni on menettänyt säästämänsä eläkkeen.

  2. Kyllä Suomelle on onneksi, että ruotsalaiset, tanskalaiset, saksalaiset ja amerikkalaiset kantavat rahansa tänne Pohjolan perukoille. Maksavat vielä kiinteistöveroakin, eikä ne kiinteistöt mihinkään täältä lähde. Ja jos ovat liian kalliita vuokrata, nämä ulkomaisten kiinteistöt, niin rakennutetaan lisää ja halvempia suomalaisin voimin…

Vastaa