Kokeile kuukausi maksutta

Rajalta kotiin -arkkitehtuurikilpailuun tuli 90 ehdotusta – pakolaisten asumiseen etsittiin mallia

Turvapaikan hakijoiden asumiskysymyksiä ratkovaan Rajalta kotiin -arkkitehtuurikilpailuun jätetiin määräaikaan mennessä 90 kilpailuehdotusta. Kilpailuehdotuksia tuli ainakin 11 maasta ja kahdesta maanosasta.

Turvapaikan hakijoiden asumiskysymyksiä ratkovaan Rajalta kotiin -arkkitehtuurikilpailuun jätetiin määräaikaan mennessä 90 kilpailuehdotusta. Kilpailuehdotuksia tuli ainakin 11 maasta ja kahdesta maanosasta.

Arkkitehtuurimuseo järjesti kilpailun yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto Safan kanssa. Poikkeuksellisen nopeatempoisessa arkkitehtuurikilpailussa aikaa kilpailuehdotusten tekemiseen oli kuusi viikkoa. Kilpailun voittajaehdotus esitellään Suomen paviljongin näyttelyssä Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa kesällä 2016 yhteistyössä Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen kanssa.

”On hienoa, että arkkitehdit vastasivat kutsuun nopealla varoitusajalla. Tämä antaa hyvän signaalin siitä, että arkkitehdit voivat olla ratkaisemassa myös nopeaa reagointia vaativia yhteiskunnallisia kysymyksiä”, Arkkitehtuurimuseon johtaja Juulia Kauste sanoo.

Kansainvälinen kiinnostus kilpailua kohtaan ei tullut yllätyksenä. Kilpailun järjestäjä halusi tietoisesti pitää kilpailun avoimena ja anonyymina. Ratkaisujen tulee kuitenkin palvella pohjoisen ympäristön tarpeita ja sitä kautta soveltua hyödynnettäviksi suomalaisessa yhteiskunnassa.

”Olemme tietoisia siitä mahdollisuudesta, että voimme olla kesällä ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa Suomen paviljongin näyttelyssä Venetsian biennaalisssa esittellään ulkomaalaisen arkkitehdin työ”,  Kauste toteaa.

Kilpailun tulokset julkaistaan 14.12.2015.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rajalta kotiin -arkkitehtuurikilpailuun tuli 90 ehdotusta – pakolaisten asumiseen etsittiin mallia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat