Kuluttajien asunnonostoaikeet lisääntyneet selvästi

Kuluttajien talousluottamus on vahvistunut tammikuussa, kun joulukuussa luottamus hieman hiipui. Samalla myös kuluttajien asunnonostoaikeet ja peruskorjausaikeet ovat lisääntyneet. Tiedot selviävät Tilastokeskuksen kuluttajien luottamusindikaattorista.

Kotitalouksista 8,7 prosenttia ilmoittaa nyt aikovansa ostaa uuden asunnon 12 kuukauden sisällä. Asunnon ostoa kaavailevien kotitalouksien osuus oli kuukausi sitten 5,9 prosenttia ja vuosi sitten tammikuussa 6,7 prosenttia. Vuodesta 1995 tehdyn barometrin kaikkien aikojen alin lukema on 4,1 prosenttia ja keskiarvolukema 7,0.

Myös asuntojen peruskorjausaikeet ovat nousseet kuukautta aiemmasta. Tuoreen kyselyn vastaajista 20,9 prosenttia aikoo peruskorjata asuntoaan vuoden sisällä. Kuukautta aiemmin lukema oli 18,7 prosenttia ja vuosi sitten tammikuussa 18,3 prosenttia. Barometrin keskiarvolukema on 18,8 prosenttia.

Kuluttajien luottamus yhä alle keskiarvon

Kuluttajien luottamusindikaattori osoittaa tammikuussa lukemaa 8,2, kun se oli joulukuussa 2,4 ja marraskuussa 4,7. Tammikuussa 2015 luottamusindikaattori oli lukemassa 6,0. Pitkän aikavälin keskiarvo on 11,7.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin tammikuussa 1 240 Suomessa asuvaa henkilöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuluttajien asunnonostoaikeet lisääntyneet selvästi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat