Kokeile kuukausi maksutta

Uponorin yt:t päättyivät – 126 työpaikkaa poistuu

Uponor Oyj:n tytäryhtiöt Uponor Infra Oy ja Uponor Suomi Oy ovat tiistaina päättäneet yt-neuvottelunsa. Niiden tuloksena kaikkiaan 126 työpaikkaa vähenee.

Uponor Oyj:n tytäryhtiöt Uponor Infra Oy ja Uponor Suomi Oy ovat tiistaina päättäneet yt-neuvottelunsa. Niiden tuloksena kaikkiaan 126 työpaikkaa vähenee.

Vähennysten määrä on selkeästi vähemmän kuin alun perin kaavailtiin, eli noin 250 henkeä. Vähennykset astuvat voimaan asteittain, kuitenkin viimeistään syyskuun 2016 alkuun mennessä. Neuvottelujen piirissä oli yhtiöiden koko henkilöstö, yhteensä 555 työntekijää.

Uponor Infra siirtää paineputki- ja kaivotuotannon Vaasasta Nastolaan tämän vuoden loppuun mennessä. Tämä tarkoittaa 93 työpaikan vähenemistä Vaasassa samalla, kun noin 30 työpaikkaa avautuu Nastolan putkituotantoon.

Räätälikaivojen valmistus siirretään Vaasasta Tuusulaan vaiheittain vuoden 2016 aikana, minkä seurauksena Tuusulaan arvioidaan syntyvän 10 uutta työpaikkaa. Työpaikkoja tarjotaan ensi sijaisesti irtisanotuille.

Talotekniikka – Eurooppa -segmenttiin kuuluvan Uponor Suomi Oy:n Ecoflex-putkituotanto siirretään Ruotsin Virsboon helmikuun loppuun mennessä. Yhdessä muiden muutosten kanssa Uponor Suomen kokonaisvähennys on 33 työpaikkaa.

Uponorin 26.11.2015 julkaiseman muutosohjelman tavoitteena on saavuttaa viiden miljoonan euron vuotuiset säästöt Uponor Infra -segmentissä. Neuvottelujen tavoitteena oli vähentää toimintojen päällekkäisyyttä ja parantaa kannattavuutta heikossa kotimaisessa markkinaympäristössä.

Uponor Infra Oy ja Uponor Suomi Oy aloittivat yt-neuvottelut 26.11.2015.

Uponor tarjoaa tukea irtisanotuille työntekijöille ja auttaa heitä uudelleensijoittumaan. Yhtiö tarjoaa myös työnhakuvalmennusta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uponorin yt:t päättyivät – 126 työpaikkaa poistuu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat