Kokeile kuukausi maksutta

Ensto myy Mikkelin tehtaan metallikoteloliiketoiminnan Casemetille

Ensto Finland Oy ja Casemet Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Ensto myy Mikkelin tehtaansa metallikoteloliiketoiminnan Casemetille.

Ensto Finland Oy ja Casemet Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Ensto myy Mikkelin tehtaansa metallikoteloliiketoiminnan Casemetille.

Casemet on mikkeliläinen koteloliiketoimintaan ja sähkömekaanisten sekä ohutlevyrakenteiden teolliseen valmistukseen keskittyvä perheyritys.

Kaupan on tarkoitus astua voimaan 17.3.2016, jolloin myös liiketoiminnan omistusoikeus siirtyy. Yritysjärjestely on tarkoitus toteuttaa kokonaisuudessaan maaliskuun 2016 loppuun mennessä. Kaupan yhteydessä Ensto solmii Casemetin kanssa alihankintasopimuksen, joka kattaa sähkökeskusten ja kaapelijakokaappien valmistuksen Enstolle.

Enston Mikkelin tehtaan siirtyvään liiketoimintaan kuuluva henkilöstö siirtyy kaupan myötä Casemetin palvelukseen 17.3.2016 alkaen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

”Enston strategisten painopistealueiden muututtua Ensto myy perinteisen metallikoteloliiketoimintansa, jonka valmistus tapahtuu Mikkelissä. Casemet tuo Mikkelin tehtaalle lisää tarvittavaa volyymia muilta tuotealueilta, kuin mitä Ensto voisi tarjota. Paikallinen yrittäjä myös panostaa liiketoiminnan kehittämiseen ja kannattavuuden parantamiseen paikallisista lähtökohdista lähtien, mikä on tärkeää tämäntyyppiselle tuotantotoiminnalle. Pitkäaikaisen yhteistyön johdosta Casemet tarjoaa erinomaiset lähtökohdat metalli-koteloliiketoiminnan kehittämiseksi edelleen”, Ensto-konsernin toimitusjohtaja Timo Luukkainen toteaa.

”Casemetin strategisena tavoitteena on kannattava kasvu ja keskittyminen koteloliike-toimintaan ja sähkömekaanisten sekä ohutlevyrakenteiden teolliseen valmistukseen. Enston metallikoteloliiketoiminnan osto vahvistaa osaamista metallikoteloissa, uusissa tuotantotekniikoissa ja mahdollistaa yrityksemme kasvun”, Casemetin hallituksen puheenjohtaja Jukka Kokkonen toteaa.

Liiketoimintakaupan jälkeen Enston vuoden 2016 arvioitu liikevaihto on noin 270 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on noin 1550 henkilöä 20 maassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ensto myy Mikkelin tehtaan metallikoteloliiketoiminnan Casemetille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat