Kokeile kuukausi maksutta

Lakiehdotus korjausavustuksista lausunnolle

Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja luonnoksesta hallituksen esitykseksi asuinrakennusten ja asuntojen korjausavustuslaiksi.

Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja luonnoksesta hallituksen esitykseksi asuinrakennusten ja asuntojen korjausavustuslaiksi.

Uuden lain mukaisilla avustuksilla edistettäisiin asuinrakennuskannan esteettömyyttä ja parannettaisiin ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia asua kotona. Avustukset myöntäisi Asumisen rahoitus- ja kehityskeskus (Ara), mikä vähentäisi kuntien tehtäviä.

Laissa säädettäisiin avustusten myöntämisedellytyksistä ja enimmäismääristä.

Avustusta hissin jälkiasentamiseen olemassa olevaan kerrostaloon ja liikkumisesteiden poistamiseen asuinrakennuksessa voitaisiin myöntää yhteisölle ilman sosiaalista tai taloudellista tarveharkintaa.

Iäkkään ja vammaisen henkilön asunnon korjaamiseen tarkoitettua avustusta voitaisiin myöntää vain luonnolliselle henkilölle. Avustuksen myöntämisessä noudatettaisiin sosiaalista ja taloudellista tarveharkintaa.

Lailla kumottaisiin nykyinen laki asuntojen korjaus-, energia- ja terveyshaitta-avustuksista.

Lakiehdotuksen mukaan avustukset kohdennettaisiin entistä tarkoituksenmukaisemmin, mikä on tarpeen valtiontalouden tilanteen vuoksi. Eli lakimuutoksella haetaan myös säästöjä.

Uuden lain myötä kumottaisiin nykyinen asuntojen korjaus-, energia- ja terveyshaitta-avustuksista annettu laki.

Ympäristöministeriön mukaan uudistus selkeyttäisi lainsäädäntöä ja purkaisi säännöksiä, jotka eivät ole enää ajankohtaisia. Näin sääntelyn määrä vähenisi hallitusohjelman tavoitteen mukaisesti.

Laki tulisi voimaan 1.1.2017

Lausuntoja voi antaa 20.5.2016 asti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lakiehdotus korjausavustuksista lausunnolle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat