Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin Triplalle noin 300 miljoonan euron rahoituspaketti

YIT:n Helsinkiin rakennettavaa Tripla-hankketta koskevat noin 300 miljoonan euron rahoitussopimukset on allekirjoitettu, minkä myötä sopimukset Triplan kauppakeskuksen toteuttamisesta yhteisyrityksenä astuivat voimaan.

Triplan rakentamista ovat sävyttäneet massiiviset liikennejärjestelyt Pasilan aseman ympäristössä. Nyt alueen liikennettä järjestellään uusiksi esimerkiksi kaksikerroksisen kiertoliittymän avulla. Kuva: YIT

Euroopan Investointipankin (EIB), Pohjoismaiden Investointipankin (NIB), Danske Bankin ja Handelsbankenin muodostama pankkiryhmittymä myönsi hankkeelle yhteensä noin 300 miljoonan euron 10-vuotiset projektiluotot, joilla rahoitetaan puolet Triplan kauppakeskuksesta.

EIB:n osuus rahoituspaketista on 130 miljoonaa euroa, NIB:n 100 miljoonaa euroa ja Danske Bankin sekä Handelsbankenin kummankin noin 35 miljoonaa euroa. Rahoituspaketin pääjärjestäjänä toimi Danske Bank A/S. Kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen toteutuksen yhteisarvo suunnittelu-, tontti- ja rahoituskuluineen on noin 600 miljoonaa euroa.

Vieraan pääoman ehtoisen rahoituksen varmistumisen lisäksi kaupan muut voimaantuloehdot; lainvoimaiset rakennusluvat ja tarvittavat viranomaispäätökset, täyttyivät kesäkuussa.

Toukokuussa 2016 allekirjoitettujen sopimusten mukaisesti YIT:stä, Eterasta, Onvestista ja Fenniasta tuli osakkeenomistajia Triplan kauppakeskuksen rakennuttajana toimivassa projektiyhtiössä. YIT:n omistusosuus yhteisyrityksestä on 38,75 prosenttia, Eteran 38,75, Onvestin 15 ja Fennian 7,5 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Triplalle noin 300 miljoonan euron rahoituspaketti”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat