OOPEAA voitti Jätkäsaaren arkkitehtuurikilpailun

Lakea Oy järjesti yhteistyössä Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston kanssa Jätkäsaaren Lakeanpuiston kutsukilpailun, jonka voitti OOPEAA Office for Peripheral Architecture Oy.

Kilpailu järjestettiin 1.2.–29.4.2016, ja voittaja julkistettiin 15.6.2016 Helsingissä.

Suunnittelukilpailun tavoitteena oli löytää kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen, energiataloudellinen ja kustannustehokas ratkaisu Atlantinkaaren korttelialueelle toteutettavalle 4–6-kerroksiselle asuinkerrostalolle.

Kilpailuun oli kutsuttu neljä suunnittelutoimistoa. Palkintolautakunnan mukaan ehdotukset olivat huolellisesti taustoitettuja ja toteutettuja, ja niissä oli esitetty erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja niin asuntopohjien, yhteistilojen kuin julkisivuratkaisujenkin osalta. Lautakunta toteaa kilpailun olleen korkeatasoinen ja erittäin mielenkiintoinen.

Palkintolautakunta valitsi yksimielisesti kilpailun voittajaksi ”Karlssonin”, joka täytti kilpailun tavoitteet ehdotuksista parhaiten. Voittaneen ehdotuksen on laatinut OOPEAA Office for Peripheral Architecture Oy, pääsuunnittelijana arkkitehti Anssi Lassila ja projektiarkkitehtina Iida Hedberg. Muuhun työryhmään kilpailuvaiheessa kuuluivat arkkitehti Anne Kaivo-oja sekä arkkitehtiylioppilaat Juha Pakkala, Melanie Sommerfeld ja Karoliina Mäenpää.

”Me Lakealla haluamme tarjota erottuvia kohteita, joissa yhdistyvät vaikuttava arkkitehtuuri, kustannustehokkuus sekä asumismukavuus ja toimivuus. OOPEAA:n ehdotuksessa toiminnalliset ja tekniset tavoitteet oli ratkaistu laadukkaasti ja näyttävästi toteuttamiskelpoisella tavalla”, Lakea Oy:n toimitusjohtaja ja palkintolautakunnan puheenjohtaja Timo Mantila sanoo.

Mantilan lisäksi palkintolautakuntaan kuuluivat Lakea Oy:stä tekninen johtaja Veikko Jokimäki, aluepäällikkö Juha Kuusiniemi sekä projekti-insinööri Juuso Koskela, Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta Kirsi Rantama ja Matti Kaijansinkko sekä Suomen Arkkitehtiliiton kilpailutoimikunnan nimeämänä arkkitehti SAFA Juhani Maunula.

Asuinkerrostalo valmistuu Atlantinkaaren korttelialueelle vuoden 2018 aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “OOPEAA voitti Jätkäsaaren arkkitehtuurikilpailun”

Jätä kommentti