Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin perinteisen elokuvateatterin rakennukseen ei tule hotellia

Maximin elokuvatoiminnalle haetaan nyt jatkajaa ja rakennuksen muuta käyttöä selvitetään.

Kiinteistön omistava Ilmarinen ja hotellitoimintaa pyörittävä Kämp Collection Hotels suunnittelivat kiinteistön peruskorjausta ja laajennusta niin, että siinä toimisi elokuvateatteri ja hotelli, mutta hanke on jatkoselvityksissä osoittautunut rakennuskustannuksiltaan liian kalliiksi. Osapuolet ovat päättäneet luopua hankkeesta.

Maximin kiinteistössä on kaksi elokuvasalia, joista toinen on suojeltu. Elokuvasalit, kuten muukin kiinteistö, ovat kunnostuksen tarpeessa.

Ilmarinen etsii parhaillaan vuokralaista, joka ottaisi elokuvatoiminnan pyörittämisen vastuulleen. Elokuvasalien kunnostustöistä sovitaan yhdessä tulevan elokuvaoperaattorin kanssa.

”Elokuvatoiminta on tarkoitus käynnistää heti kun elokuvaoperaattori on löytynyt ja yhteisestä etenemisestä on sovittu. Tarkkaa ajankohtaa on tässä vaiheessa hankala arvioida”, sanoo Ilmarisen listaamattomista sijoituksista vastaava johtaja Esko Torsti.

Samaan aikaan Ilmarinen jatkaa selvityksiä kiinteistön muusta käytöstä.

”Elokuvatoiminnan lisäksi kiinteistöön on mahdollista sijoittaa muita toimintoja. Hotellihanke osoittautui valitettavasti liian kalliiksi, mutta muita vaihtoehtoja selvitetään parhaillaan”, Torsti kertoo.

Hankkeen kariutuminen on harmillista sekä Ilmariselle että Kämp Collection Hotelsille.

”Kävimme hankkeen suunnittelussa dialogia myös elokuva-alan toimijoiden kanssa ja saimme heiltä hyviä ideoita konseptin suunnitteluun. On valitettavaa, että hanke ei tässä muodossa nyt toteudu”, Torsti pahoittelee.

”Uskomme kuitenkin, että nykyisten elokuvasalien ympärille saadaan rakennettua hyvä kokonaisuus. Suunnittelutyö vie oman aikansa, mutta pidämme tärkeänä, että elokuvatoiminta perinteikkäässä kiinteistössä jatkuu”, Torsti sanoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Helsingin perinteisen elokuvateatterin rakennukseen ei tule hotellia”

  1. Tämä hanke ja sen tiedottaminen on ollut sekoilua alusta alkaen. Torsti on aika iso pomo hoitamaan tällaista.
    Onnea vaan jonkun muun ’operaattorin’ kuin Finnkino kanssa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat