Kuluttajien asunnonostoaikeet vähentyneet syyskuussa

Kuluttajien talousluottamus on heikentynyt hieman syyskuussa sen jälkeen, kun luottamus oli vahvistunut elokuussa. Samalla myös kuluttajien asunnonostoaikeet ovat vähentyneet. Tiedot selviävät Tilastokeskuksen kuluttajien luottamusindikaattorista.

Kuluttajien talousluottamus on heikentynyt hieman syyskuussa sen jälkeen, kun luottamus oli vahvistunut elokuussa. Samalla myös kuluttajien asunnonostoaikeet ovat vähentyneet. Tiedot selviävät Tilastokeskuksen kuluttajien luottamusindikaattorista.

Kotitalouksista 5,7 prosenttia ilmoittaa nyt aikovansa ostaa uuden asunnon 12 kuukauden sisällä. Asunnon ostoa kaavailevien kotitalouksien osuus oli kuukausi sitten 7,2 prosenttia ja vuosi sitten syyskuussa 7,2 prosenttia. Vuodesta 1995 tehdyn barometrin kaikkien aikojen alin lukema on 4,1 prosenttia ja keskiarvolukema 7,0.

Asuntojen peruskorjausaikeet ovat sen sijaan himpun verran kohonneet kuukautta aiempaan verrattuna. Tuoreen kyselyn vastaajista 19,4 prosenttia aikoo peruskorjata asuntoaan vuoden sisällä. Kuukautta aiemmin lukema oli 19,1 prosenttia ja vuosi sitten syyskuussa 18,7 prosenttia. Barometrin keskiarvolukema on 18,8 prosenttia.

Kuluttajien luottamus kääntynyt laskuun

Kuluttajien luottamusindikaattori osoittaa syyskuussa lukemaa 14,4, kun se oli elokuussa 15,7 ja heinäkuussa 13,1. Syyskuussa 2015 luottamusindikaattori oli lukemassa 4,2. Pitkän aikavälin keskiarvo on 11,7.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin syyskuussa 1202 Suomessa asuvaa henkilöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuluttajien asunnonostoaikeet vähentyneet syyskuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat