Kuluttajien asunnonostoaikeet lisääntyneet selvästi

Kuluttajien talousluottamus on jälleen vahvistunut elokuussa sen jälkeen, kun luottamus hieman heikentyi heinäkuussa. Samalla myös kuluttajien asunnonostoaikeet ovat kohonneet. Tiedot selviävät Tilastokeskuksen kuluttajien luottamusindikaattorista.

Kuluttajien talousluottamus on jälleen vahvistunut elokuussa sen jälkeen, kun luottamus hieman heikentyi heinäkuussa. Samalla myös kuluttajien asunnonostoaikeet ovat kohonneet. Tiedot selviävät Tilastokeskuksen kuluttajien luottamusindikaattorista.

Kotitalouksista 7,2 prosenttia ilmoittaa nyt aikovansa ostaa uuden asunnon 12 kuukauden sisällä. Asunnon ostoa kaavailevien kotitalouksien osuus oli kuukausi sitten vain 5,5 prosenttia ja vuosi sitten elokuussa 7,2 prosenttia. Vuodesta 1995 tehdyn barometrin kaikkien aikojen alin lukema on 4,1 prosenttia ja keskiarvolukema 7,0.

Asuntojen peruskorjausaikeet ovat sen sijaan hieman vähentyneet kuukautta aiempaan verrattuna. Tuoreen kyselyn vastaajista 19,1 prosenttia aikoo peruskorjata asuntoaan vuoden sisällä. Kuukautta aiemmin lukema oli 19,6 prosenttia ja vuosi sitten elokuussa 19,2 prosenttia. Barometrin keskiarvolukema on 18,8 prosenttia.

Kuluttajien luottamus kääntynyt taas nousuun

Kuluttajien luottamusindikaattori osoittaa elokuussa lukemaa 15,7, kun se oli heinäkuussa 13,1 ja kesäkuussa 14,9. Elokuussa 2015 luottamusindikaattori oli lukemassa 8,3. Pitkän aikavälin keskiarvo on 11,7.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin elokuussa 1192 Suomessa asuvaa henkilöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuluttajien asunnonostoaikeet lisääntyneet selvästi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat