Helsingin Itäkeskuksen uusi kaupunkikeskus harjakorkeudessa

Helsingin Itäkeskukseen rakenteilla olevan Keskon uuden kaupunkikeskuksen ensimmäinen osa on noussut harjakorkeuteensa. Samalla on otettu käyttöön kaupunkikeskuksen nimi Easton Helsinki.

Easton Helsinki Kauppakartanonkadun suunnasta

Eastonin ensimmäinen osa avautuu asiakkaille syksyllä 2017. Ensimmäinen osa keskittyy erityisesti ruokaan ja ruokailuun sekä arjen asiointiin.

Ensimmäisen vaiheen rakennusoikeus on 26000 kerrosneliömetriä, josta vuokrattavaa tilaa on 20000 kerrosneliömetriä. Ensimmäisen vaiheen investoinnin arvo on noin 100 miljoonaa euroa, ja sen työllistämisvaikutus on noin 250 henkilötyövuotta kahden vuoden ajan. Rakennushanke toteutetaan projektijohtopalveluna, josta vastaa Haahtela-rakennuttaminen.

Easton Helsingin kokonaisrakennusoikeus on noin 62000 kerrosneliömetriä liiketilaa sekä 8400 kerrosneliömetriä asumista. Suunnitteilla on kaksi tornitaloa keskuksen toisen vaiheen länsipäätyyn. Toisen osan on arvioitu valmistuvan vuonna 2019. Koko hankkeen investoinnin arvo on yli 200 miljoonaa euroa.

Suunnittelussa on erityisesti kiinnitetty huomiota sen helppoon saavutettavuuteen niin kävellen, pyöräillen kuin autollakin.

”Pelkästään Eastonin ensimmäiseen osaan on tulossa parkit yli 300 polkupyörälle ja lähes 1000 autopaikkaa, joista suurin osa sijaitsee sisätiloissa. Lisäksi Helsingin kaupunki on rakentanut Itäväylän suuntaisesti Iiriksen talon kulmalta leveän Gotlanninkadun kaupunkikeskukseen. Se sujuvoittaa asiakas- ja huoltoliikennettä merkittävästi”, Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Antti Palomäki sanoo.

Nimikilpailuun yli 700 ehdotusta

Kaupunkikeskuksen nimi Easton Helsinki valikoitui keskuksen nimeämiseksi järjestetystä nimikilpailusta, johon tuli yli 700 ehdotusta.

”Easton on nimenä lyhyt ja ytimekäs. Se istuu sekä suomalaiseen että kansainväliseen puheeseen ja kytkeytyy vahvasti Itä-Helsingin alueeseen. Lisäksi nimeen on helppo liittää sitä sisältöä, jota kaupunkikeskukseemme on tulossa: ruokaa, viihtymistä ja yhdessäoloa modernissa kaupunkiympäristössä.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Itäkeskuksen uusi kaupunkikeskus harjakorkeudessa”

Jätä kommentti