Kokeile kuukausi maksutta

RT: Guggenheimistä lisää investointeja ja työtä

Guggenheim Helsingin tukisäätiössä yhtenä perustajajäsenenä mukana oleva Rakennusteollisuus RT korostaa museohankkeen Helsinkiin tuomia uusia investointeja ja työtä.

Moreau Kusunoki Architectesin suunnitelma Art in the City.

RT:n toimitusjohtaja Tarmo Pipatti huomauttaa, että rakentamishanke ruokkisi talouden myönteistä virettä. Menojen lisäksi pitäisi tarkastella laajemminkin tulovirtoja, Pipatti muistuttaa järjestön tiedotteessa.

Matkailutoiminnan lisäksi hankkeella olisi Pipatin mukaan merkittäviä vaikutuksia alueen investoinneille ja työllisyydelle.

Museon rakentamiskustannuksiksi on arvioitu 130 miljoonaa euroa. Museon rakentamisvaihe työllistäisi kokonaisuudessaan vajaat 2 000 henkeä vuoden ajaksi. Laskujen perusteena on käytetty arviota, jossa yhdellä talonrakentamiseen sijoitetulla miljoonalla työllistyy vuodeksi 15 henkilöä.

Valtiolle hankkeesta kertyisi verotuloa noin kolmanneksen verran museon rakentamisen kokonaiskustannuksista.

Helsinkiin on rakenteilla arvioiden mukaan esimerkiksi suuria hotelleja noin 600-700 miljoonan euron edestä.

”Museon turistivirrat varmistaisivat palveluille riittävän käyttöasteen. Ne toisivat myös lisää käyttäjiä ja siten maksajia joukkoliikennejärjestelmille, joita väistämättä alueella tarvitaan liikkumistarpeiden kasvaessa”, Tarmo Pipatti toteaa.

Pipatti on museon tukisäätiön hallituksen jäsen.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “RT: Guggenheimistä lisää investointeja ja työtä”

  1. Mutta työväenpuolueen valtuustoryhmän puheenjohtaja Osku Pajamäki sanoo, että ei kelpaa vaikka ilmaiseksi annettaisiin.

  2. Lisää työtä tuo myös se jos kaivetaan ojaa 130 miljoonalla eurolla. Oja ei tosin aiheuta miljoonien vuosittaisia ylläpitokuluja. Monessa paikassa kannattavuuslaskelmat nojaavat arvioituun turistimäärään joka ei lopulta pohjaa mihinkään. Esim. Berliinin (jo suljetun) Guggenheimin kävijämäärä oli n. 130 000 vaikka kaupungin turistimäärä oli 8 kertainen Helsinkiin verrattuna.

    Kysymys: Onko ihan oikein että tukisäätiön hallituksen jäsen mainostaa hanketta RT:n nimissä?

  3. Helsingin Guggenheimin kävijämääräksi oli siis arvioitu 500 000-550 000

  4. Jos tuon hiiltyneen pyydyksen joku jotenkin rakentaa niin joku toinen saa sitä vuosittain korjata. Näinhän se menee, alalle riittää töitä ja veronmaksajien kukkaro kevenee.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat