Vantaan uudet asunnot kallistuivat rajusti – hinnat lähestyvät Espoon tasoa

Myynnissä olevien asuntojen hinnat ovat kallistuneet rajusti Vantaalla, mutta halventuneet Espoossa.

Vantaan Kivistön asuntorakentamista.

Myynnissä olevien uusien asuntojen hinnat laskivat pääkaupunkiseudulla hieman, 0,2 prosenttia vuodessa.Pienestä kokonaisnoususta huolimatta alueelliset vaihtelut ovat suuria.

Helsingissä sääntelemättömät asunnot kallistuivat vuodessa 7,0 prosenttia. Espoo–Kauniainen-alueella hinnat laskivat selvästi (-7,5 %), mutta Vantaalla myytävät asunnot kallistuivat 9,9 prosenttia.

Vantaan ja Espoon välinen hintaero on kaventunut nopeasti. Espoossa uudet asunnot ovat tyypillisesti olleet selvästi Vantaata kalliimpia. Vielä vuosi sitten Espoon keskihinta ylitti 1437 eurolla Vantaan keskineliöhinnan. Nyt hintaero on enää 587 euroa neliöltä.

Espoossa myytävien asuntojen keskihintaa on pudottanut se, että 19 prosenttia asunnoista on rakenteilla kaupungin luovuttamille vuokratonteille. Osuus on nyt selvästi keskimääräistä suurempi. Asuntojen hinta halpenee, kun tontin kustannus siirtyy asukkaiden asumisaikaiseksi kuluksi.

Espoon asuntopäällikkö Anne Savolainen kertoo, että vapaarahoitteisia omistusasuntoja on rakenteilla kaupungin vuokratontille Espoon keskuksen Suviniityssä ja Kauklahden Bassenkylässä. Näillä alueilla asuntojen hinnat ovat koko Espoon keskihintoja alempia.

Helsingin asuntoneliö maksaa lähes 6800 euroa

Helsingissä sääntelemätön uusi asuntoneliö maksaa keskimäärin 6766 euroa.

Espoo–Kauniainen -alueella keskimääräinen neliöhinta on 5262 euroa ja Vantaalla 4675 euroa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vantaan uudet asunnot kallistuivat rajusti – hinnat lähestyvät Espoon tasoa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat