Kiinteistöt Talous Uutiset Rakennuslehti Ei kommentteja

Kulttuurirahasto myi kaksi arvokiinteistöä sijoitusrahastolle

Suomen Kulttuurirahasto on myynyt kaksi Helsingin keskustassa sijaitsevaa arvokiinteistöään Aberdeenin hallinnoimalle rahastolle.

Korkeavuorenkatu 30 sijaitsevaa taloa kutsutaan myös Heikelin taloksi.

Pohjoismainen kiinteistörahasto AP Nordic Investment I teki kauppojen myötä ensimmäisen kiinteistösijoituksensa Suomessa. Kiinteistöt ovat toimistokäytössä.

Ostetut kiinteistöt sijaitsevat osoitteissa Korkeavuorenkatu 30 ja Erottajankatu 9-11. Erottajankadun kiinteistöstä rahasto hankki enemmistöosuuden, Korkeavuorenkadun kohde ostettiin kokonaan. Kauppahintaa ei julkistettu.

Erottajankatu 9-11 rakennuksen on suunnitellut Valter Thomé ja se on valmistunut 1911. Toimistorakennuksen vuokrattava pinta-ala on noin 5600 neliömetriä. Korkeavuorenkadulla sijaitsevan K.A. Wreden suunnitteleman niin sanottu Heikelin talon vuokrattava pinta-ala on noin 2 200 neliömetriä. Kummatkin rakennukset ovat erittäin hyvässä kunnossa.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia