Kokeile kuukausi maksutta

Skanska rakentaa Avaralle asuntoja Tampereen Härmälänrantaan

Avaran hallinnoima Avara Asuinkiinteistörahasto I Ky on solminut Skanskan kanssa sopimuksen 97 vapaarahoitteisen asunnon rakennuttamisesta Tampereen Härmälänrantaan.

Asunnot tulevat kahden talon yhtiöön asoy Tampereen Tuiskunkatu 2:een. Toinen talo koostuu 5- ja 6-kerroksisista osista, ja toinen on 5-kerroksinen. Talojen rakennustyöt ovat jo käynnissä, ja asunnot ovat muuttovalmiita maaliskuussa 2018.

Kohteen asukkaiden pysäköintipaikat sijaitsevat Skanskan aikaisemmin rakentamassa Tuiskun Pysäköinti -parkkitalossa.

”Tämä on jo 25. Skanskan Härmälänrantaan rakentama asuintalohanke. Iso projekti on tärkeä työllistäjä Skanskalle ja Tampereen seudulla muutoinkin. Härmälänranta on vuonna 2016 ollut suurimpia asuinrakentamisen keskittymiä Pirkanmaalla, ja alueen rakentaminen jatkuu samaan malliin tänä ja seuraavana vuonna”, yksikönjohtaja Toni Tuomola Skanskasta kertoo.

”Hanke on Avaran asuinkiinteistörahaston ensimmäinen Tampereella. Suunnitelmissamme on toteuttaa vuokra-asuntoja kasvukeskuksiin, ja Tampere on voimakkaasti kehittyvänä kaupunkina mielenkiintoinen investointikohde jatkossakin”, Avara oy:n toimitusjohtaja Mika Savolainen sanoo.

Avara Asuinkiinteistörahasto on vapaarahoitteisiin vuokra-asuntokiinteistöihin sijoittava rahasto. Rahaston sijoitusten kokonaisarvo nousee noin 250 miljoonaan euroon. Rahaston investointi- ja sijaintistrategian mukaisesti vuokra-asunnot tulevat sijoittumaan Suomen kasvukeskuksiin.

Härmälänrannan asuinalue sijaitsee Tampereella Pyhäjärven etelärannalla noin viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Kun Härmälänranta kokonaisuudessaan valmistuu, siellä on arviolta noin 4500 asukasta. Alue on kooltaan 21 hehtaaria, ja sen valmistuttua siellä on asuntorakentamista kaikkiaan 200000 kerrosneliömetriä ja toimitiloja 18000 kerrosneliömetriä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska rakentaa Avaralle asuntoja Tampereen Härmälänrantaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat