Ouluun rakennetaan 75 miljoonalla uusi lasten ja naisten sairaala

Oulun yliopistollisen sairaalan uudistus alkaa lasten ja naisten sairaalan rakentamisella. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuusto hyväksyi 75,2 miljoonan euron urakan maanantaina 20. maaliskuuta.

Lasten ja naisten sairaalasta tulee viisikerroksinen, noin 25800 neliömetrin laajuinen rakennus. Maan alle rakentuu kaksi kerrosta. Rakennus sijoittuu OYS:n pohjoispäähän Kajaanintien lähelle. Varsinaiset rakennustyöt alkavat ensi vuonna. Sairaalan on määrä valmistua vuonna 2020.

Rakennus toteutetaan allianssina niin, että tilaaja, suunnittelijat ja urakoitsijat ovat sitoutuneet yhdessä viemään hanketta eteenpäin. Näin turvataan muun muassa sitä, että rakentamisaikaiset kustannukset pysyvät asetetussa tavoitteessaan.

Lasten ja naisten sairaalan rinnalla rakentuu myös ydinsairaala, jonka rakentamisesta on tarkoitus päättää tämän vuoden aikana. Nämä kaksi osaa ovat ensimmäiset noin 500 miljoonan Tulevaisuuden sairaala 2030 -ohjelman hankkeista. Ohjelman aikana kaikki sairaalan tilat rakennetaan tai peruskorjataan.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Ouluun rakennetaan 75 miljoonalla uusi lasten ja naisten sairaala”

  1. Kuuleha sie yritysjohtaja Sipilä: kylhä sie erotat bordellin oikeasta päätöksenteosta. Nyt tarvitaan selkärankaa, vihellä tämäkin hanke, sote-soppa poikki…hevoset laukkaa maakunnissa wanhaan malliin vaikka pystytät kuinka monta uutta päälleikkäisrakennetta siihen päälle.

Vastaa