Kokeile kuukausi maksutta

SRV etenee vanhan Pohjola-talon kiinteistön kehittämisessä

SRV otti tärkeän askeleen eteenpäin Helsingin Munkkivuoressa sijaitsevan Lapinmäentie-hankkeen kehittämisessä ostamalla määräalan Lapinmäentie 1:ssä sijaitsevasta kiinteistöstä Pohj Landlord (Finland) LLC:ltä.

JKMM:n ehdotus "Snow White and Seven Dwarfs" voitti Pohjola-taloa ja sen ympäristöä koskevan arkkitehtikilpailun keväällä 2014.

”Olemme usean vuoden ajan kehittäneet Pohjola-talonakin tunnettua kohdetta yhteistyösopimuksen puitteissa, ja nyt tehty kauppa on luonnollinen jatkumo hankkeen etenemiselle. Lapinmäentie 1 on kohteena erittäin mielenkiintoinen ja sopii hyvin strategiaamme kaupunkikeskusten rakentajana. Keskeisellä sijainnilla, hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen äärellä olevilla asunnoilla on kova kysyntä”, SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen kertoo.

Samassa yhteydessä OP Tonttirahasto ky hankki samasta kohteesta määräalat. SRV vuokraa pitkäaikaisella maanvuokrasopimuksella nämä OP Tonttirahaston hankkimat määräalat. SRV:n ostamat ja vuokraamat määräalat yhdessä muodostavat voimassa olevan asemakaavan mukaisen korttelin.

”OP Tonttirahasto on kasvanut reilussa vuodessa sijoituskapasiteetiltaan noin 200 miljoonan euron suuruiseksi, mistä nyt tehdyn kaupan myötä noin neljännes on sijoitettu. Hankitut kohteet sijaitsevat pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereella. Konsepti on osoittautunut toimivaksi yhteistyövälineeksi rakentajien kanssa asuntotuotannon lisäämiseksi”, OP Kiinteistösijoitus oy:n toimitusjohtaja Markku Mäkiaho sanoo.

SRV jatkaa töitä Lapinmäentien alueen kehittämiseksi elokuussa 2016 vahvistetun asemakaavan mukaisesti. Alueelle on suunnitteilla seitsemän uutta asuintornia säilytettävän A-tornin lisäksi. Uusiin asuintorneihin on suunniteltu kaikkiaan yli 700 asuntoa. A-tornin osalta selvitetään erilaisia konseptivaihtoehtoja ja kohteeseen voi sijoittua esimerkiksi kaupan ja palveluiden tiloja sekä toimistotiloja.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “SRV etenee vanhan Pohjola-talon kiinteistön kehittämisessä”

  1. Toivottavasti upea Pohjolan vanhan pääkonttorin päätornin upea arkkitehtuuri säilytetään sekä sisä- että ulkopuolella.

  2. Hyvä massoittel. Komea kokonaisuus ja Niemenmäki vieressä saa tästä kaverin.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat