Sijoittajat iloitsevat jättifuusiosta – Lemminkäisen osake yli 40 prosentin nousussa

Osakemarkkinat ovat ottaneet positiivisesti vastaan maanantaisen ilmoituksen YIT:n ja Lemminkäisen yhdistymisestä. Molempien yhtiöiden osakekurssit ovat nousseet Helsingin pörssissä.

Kirjoittaja(t) Hannu Lättilä

Lemminkäisen osakekurssi oli 27,43 eurossa kello 13.01 aikaan maanantaina 19. kesäkuuta. Kurssi oli 41 prosenttia korkeampi kuin yhtiön osakkeen päätöskurssi perjantaina 16. kesäkuuta. YIT:n osakekurssi oli samaan aikaan 7,96 eurossa, joka oli 5,4 prosenttia viime perjantain päätöskurssia korkeampi.

Lemminkäisen huomattavasti voimakkaampi kurssinousu on sikäli ymmärrettävä, että yhdistymisessä osakkeiden vaihtosuhde on selvästi suosiollisempi Lemminkäisen osakkaille kuin YIT:n osakkaille. Lemminkäisen osakkaat saavat sulautumisvastikkeena 3,6146 YIT:n uutta osaketta jokaista Lemminkäisen osaketta kohden, jolloin yhdistymisen jälkeen YIT:n osakkeenomistajat omistavat yhtiöstä 60 prosenttia ja Lemminkäisen omistajat 40 prosenttia. Viimeisen kolmen kuukauden kaupankäyntimäärillä painotettujen keskikurssien perusteella YIT:n osakkeenomistajien omistus olisi ollut noin 67,1 prosenttia ja Lemminkäisen osakkeenomistajien omistusosuus olisi ollut noin 32,9 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sijoittajat iloitsevat jättifuusiosta – Lemminkäisen osake yli 40 prosentin nousussa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi