Ensimmäisen Sydänpuu-kohteen rakentaminen alkoi

Rakennuttajayhtiö Lakea on käynnistänyt ensimmäisen Sydänpuu-kerrostalon rakennustyöt Seinäjoella.

Seinäjoen Tuohen on tarkoitus valmistua ensi syksynä.

As.oy Seinäjoen Tuohi -niminen kerrostalokohde nousee vuoden 2016 asuntomessujen alueelle Pruukinrantaan. Tuohi-kerrostalon arvioidaan valmistuvan ensi syksynä. Kuusikerroksiseen taloon tulee 44 asuntoa.

”Pääurakoitsija Seinäjoen Rakennustekniikka aloitti maarakennustyöt, ja kuhmolainen Elementti Sampo alkaa valmistaa puisia tilaelementtejä kohteeseen. Myös muut urakkasopimukset ja materiaalitoimittajat alkavat olla sovittuina. Työt ovat alkaneet aikataulussa”, Lakean tekninen johtaja Veikko Jokimäki kertoo yhtiön tiedotteessa.

Puun ja betonin liitto

Tilaelementeistä rakennettavassa Sydänpuu-kerrostalossa yhdistyvät puu ja betoni. Talo on muutoin puurakenteinen, mutta märkätilat ja kellarikerros ovat betonia. Betoniset märkätilamoduulit asennetaan ensin keskelle kerrostaloa ja niiden ympärille myöhemmin puuelementit.

Perinteisesti moduulirakentamisessa kylpyhuone-elementti on sijoitettu puurakenteisen moduulin sisälle. Tämä kahden tilaelementtituotteen päällekkäisyys on vaikeuttanut moduulituotantoa ja nostanut myös rakentamisen kustannuksia.

Sydänpuu-konseptin ovat suunnitelleet Jokimäki, arkkitehti Marco Casagrande sekä Betoniluoman toimitusjohtaja Raimo Luoma. Lisäksi rakennesuunnittelussa on ollut mukana A-Insinöörit ja lvia-suunnittelussa Granlund Pohjanmaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ensimmäisen Sydänpuu-kohteen rakentaminen alkoi”

Jätä kommentti