Projektit Kiinteistöt Rakentaminen Rakennuslehti Ei kommentteja

YLE: Hallinto-oikeus hylkäsi valitukset Fennovoiman ympäristö- ja vesitalousluvasta

Vaasan hallinto-oikeus on pääosin hylännyt valitukset Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen ympäristö- ja vesitalousluvasta.

Syyskuun lopulla vuonna 2016 Hanhikivellä ruopattiin ja tehtiin pohjatöitä.

Ylen mukaan hallinto-oikeus puuttui ratkaisussaan ydinvoimalassa käytettävien kemikaalien päästöihin. Hallinto-oikeus velvoitti Fennovoiman selvittämään kemikaalipäästöjä tarkemmin aluehallintovirastolle, minkä jälkeen aluehallintovirasto voi tarvittaessa antaa lisämääräyksiä.

Aluehallintoviraston myöntämässä ympäristö- ja vesitalousluvassa käsitellään ydinvoimalan aiheuttamaa ympäristön pilaantumista ja vesirakentamiseen liittyviä muutoksia meressä. Hanhikiven voimalan säteilyturvallisuutta koskeva lupakäsittely on vielä kesken.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia