Toimitusjohtaja vei isolta isännöintiyhtiöltä 200 000 euroa Espoossa – nyt kaupunki palkkasi miehen rakennuspuolelleen

Espoon kaupunki on palkannut isosta espoolaisesta isännöinti- ja huoltoyhtiöstä rahojen väärinkäytön takia potkut saaneen ex-toimitusjohtajan tilapalveluihin.

Espoon kaupunki on palkannut isosta espoolaisesta isännöinti- ja huoltoyhtiöstä rahojen väärinkäytön takia potkut saaneen ex-toimitusjohtajan tilapalveluihin.

HS uutisoi viime keväänä, että Soukan Huollon entinen toimitusjohtaja sotki omat ja firman rahat.

Tämän takia entisen toimitusjohtajan työsopimus purettiin maaliskuun alussa. Tämän vuoden tammikuussa mies palkattiin Espoon kaupungille rakennuttamisen projektipalveluihin.

HS:n tietojen mukaan Soukan Huollon entinen toimitusjohtaja on palauttanut lähes kaikki yhtiöstä viemänsä rahat. Summa oli noin 200 000 euroa.

Soukan Huolto on vuonna 1968 perustettu kiinteistönhuoltoyritys, joka tarjoaa huolto-, siivous- ja remonttipalveluita. Sillä on sopimus lähes 250 taloyhtiön kanssa.

Sovintosopimus tehty

Asiasta on Soukan Huollon ja ex-toimitusjohtajan kanssa tehty sovintosopimus, jonka sisältö on osapuolten kesken sovittu salaiseksi.

Sovintosopimuksesta huolimatta Soukan Huolto haluaa, että poliisi tutkii asian perinpohjaisesti. Soukan huolto teki viime keväänä ex-toimitusjohtajastaan tutkintapyynnön poliisille.

Rikoskomisario Marjut Kronlund Espoon talousrikosyksiköstä kertoi, että he eivät voi kommentoida tapausta, mutta totesi yksiköllä olevan niin paljon juttuja tutkittavana, että kaikista viime vuonna tulleista tutkintapyynnöistä ei ole vielä tehty esitutkintaa.

Yhtiön uutena toimitusjohtajana aloitti viime kesän alussa Kaija Niemi. Niemen käsityksen mukaan poliisi ei vielä ole aloittanut esitutkintaa asiassa.

”Mutta me ollaan suurin taloudellinen menetys saatu takaisin”, Niemi sanoo.

”Yhtiökokous hyväksyi sovintoesityksen marraskuun lopussa.”

”Tieto asiasta on meille uusi”

HS pyysi Espoon kaupungin tilapalvelut -liikelaitoksen toimitusjohtajaa Maija Lehtistä ja Espoon henkilöstöjohtajaa Kimmo Sarekoskea kommentoimaan rahojen väärinkäytöksestä epäillyn henkilön palkkaamista kaupungin palvelukseen.

He eivät vastanneet HS:n kommenttipyyntöön, mutta tilapalvelujen tiedottaja kirjoitti sähköpostilla HS:lle, että ”Tieto asiasta on meille uusi. Emme valitettavasti voi kommentoida yksittäiseen työntekijään liittyvistä asioista medialle.”

Viime kesänä Espoon kaupungin tilapalvelut -liikelaitos palkkasi lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitun henkilön rakennusmestariksi kunnossapitoyksikköön.

Noin viisikymppisen miehen tuomio lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuli kaupungin eli työnantajan tietoon tammikuussa. Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitun henkilön koeaika menossa ja työsuhde purettiin.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Toimitusjohtaja vei isolta isännöintiyhtiöltä 200 000 euroa Espoossa – nyt kaupunki palkkasi miehen rakennuspuolelleen”

Jätä kommentti