YIT päätti segmenttijaosta ja vahvisti johtoryhmän

Rakennusyhtiö Lemminkäinen sulautuu tänään saman alan YIT:hen. YIT:n hallituksen järjestäytymiskokous vahvisti Kari Kauniskankaan jatkavan toimitusjohtajana yhtiöiden yhdistyttyä.

YIT:n toimitusjohtajana jatkaa Kari Kauniskangas.

YIT:n hallitukseen kuuluvat yhtiökokouksen päätöksen mukaisesti sulautumisen täytäntöönpanon jälkeen hallituksen puheenjohtajana Matti Vuoria ja varapuheenjohtajana Berndt Brunow sekä jäseninä Erkki Järvinen, Harri-Pekka Kaukonen, Inka Mero, Juhani Mäkinen, Kristina Pentti-von Walzel ja Tiina Tuomela. Hallituksen toimikausi alkaa tänään, sulautumisen täytäntöönpanon rekisteröintipäivänä, ja päättyy YIT:n seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä.

Talousjohtajaksi ja toimitusjohtajan sijaiseksi hallitus nimitti Ilkka Salosen, joka toimi aiemmin Lemminkäisellä talousjohtajana. Hän on ollut Lemminkäisen palveluksessa vuodesta 2014.

Johtoryhmään nousevat Lemminkäisen johdosta myös strategia- ja kehitysjohtaja Jan Gustafsson, Infraprojektit-segmentin johtaja Harri Kailasalo sekä Päällystys-segmentin johtaja Heikki Vuorenmaa.

Lisäksi johtoryhmässä jatkavat YIT:n johtoryhmän jäsenistä toimitusjohtaja Kauniskangas, Asuminen Suomi ja CEE -segmentin johtaja Antti Inkilä, Asuminen Venäjä -segmentin johtaja Teemu Helppolainen, kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen ja henkilöstöjohtaja Pii Raulo.

YIT:n talousjohtajana aiemmin toiminut Esa Neuvonen johtaa jatkossa Toimitilat- ja Kiinteistöt -segmenttejä.

YIT:n strategia- ja kehitysjohtajana toiminut Juhani Nummi on jatkossa integraatiojohtaja.

Hallitus päätti tänään myös konsernin uudesta segmenttijaosta ja raportointikäytännöstä. Jatkossa YIT:llä on kuusi raportoitavaa toimialaa eli Asuminen Suomi ja CEE, Asuminen Venäjä, Infraprojektit, Päällystys, Toimitilat sekä Kiinteistöt.

Liäksi hallitus on päättänyt keskittää pääkaupunkiseudun konttoritoiminnot yhteen osoitteeseen. Yhdistyneen yhtiön pääkonttorina jatkaa YIT:n aikaisempi pääkonttori Helsingin Panuntiellä. Konttoritoimintojen keskittäminen tapahtuu YIT:n mukaan mahdollisimman nopeasti, arviolta kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “YIT päätti segmenttijaosta ja vahvisti johtoryhmän”

  1. Konsolidaatio näemmä jatkuu pörssimaailmassa edelleen. Nopeat ja notkeat ovat sitten eri juttu….

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat