Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen sekatyömies Lehtinen twiittailee aamuvarhain – ”Facebook ei ole minulle koskaan maistunut”

Rakentamisen ohjauksen vaikutusvaltainen virkamies on ottanut sosiaalisen median haltuunsa. ”Twiitit ovat täsmäuutisia ja tehokas tapa jakaa asioita. Se soveltuu tällaiseen työhön hyvin. ”

Kuva: Anne Kurki

Merkittävän rakentamisen vaikuttajan twiitti herätti aamuvarhaisella kuudes helmikuuta.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Kokeile nyt 1 kk veloituksetta!

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 3/6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Rakentamisen sekatyömies Lehtinen twiittailee aamuvarhain – ”Facebook ei ole minulle koskaan maistunut””

  1. Huomio Teppo Lehtisen sarkastisesta huumorista pitää hyvin paikkaansa. Rovaniemen rakennustarkastuspäivillä hän pääsi useaan otteeseen hyväntahtoisesti piikittelemään rakentajia. Kun kyse oli rakennustuotteiden vapaaehtoisen tuotehyväksyntäjärjestelmän päivityksestä, hän kyseenalaisti, että kuinkahan pitkään sitä tarvitaan. ”Betonillakin oli järjestelmä, mutta ei se estänyt tapahtunutta.”

    Lehtinen ja ympäristöministeriö saivat viime vuonna Rakennusteollisuudelta paljon kritiikkiä siitä, että asetustyö venyi joulupyhille asti. ”Kuvittelimme, että toimiala valmistelee omia ohjeitaan ja koulutustaan samaan aikaan. Näin ei tapahtunut”, Lehtinen heitti takaisin.

    Uusimpana vaatimuksena eduskunta asetti ympäristöministeriölle, että sen pitää laatia asetus, jolla taataan kännyköiden kuuluvuus kaikissa rakennuksissa eli myös paksusti eristetyissä lähes nollaenergiataloissa. Tehtävä ei on kaikkea muuta kuin helppo. ”Pitää olla melkoinen fakiiri, jos tietää miten mobiilitekniikka kehittyy 50 vuodessa.”

    Yksi asia ministeriön virkamiehiä ja rakennustarkastajia ainakin yhdistää ja se on niin sanottu kulmahuonesyndrooma. Jos rakennustarkastaja antaa työmaalla ikävän päätöksen ja ei esimerkiksi anna ottaa rakennusta käyttöön, niin kulmahuoneessa soi kohta puhelin ja pian pomo marssii kertomaan, kuinka tarkastajalta toivottaisiin ymmärrystä ja kohtuutta. Kokeneimmat soittavat suoraan kaupunginjohtajalle.

Viimeisimmät näkökulmat