Kokeile kuukausi maksutta

Pirkkolan jäähallit suljetaan kosteusvaurioiden ja mikrobien takia

Pirkkolan urheilupuiston kahdesta jäähallista löytyi kosteusvaurioita.

Keltamustissa pelaava RT-Cupin isäntäjoukkue RT-kiekko tiukassa väännössä Skanskan joukkueen kanssa Pirkkolan jäähallissa Helsingissä Kuva: Susa Junnola

Pirkkolan liikuntapuiston jäähallit Helsingissä on suljettu rakennusten huonon kunnon vuoksi. Sulkeminen johtuu rakenteista löytyneistä kosteusvaurioista.

Jäähallit olivat menossa muutoinkin peruskorjaukseen, mutta sen piti alkaa vasta vuonna 2019. Kaupunki päätti kuitenkin löydösten vuoksi sulkea hallit jo nyt.

Jäähallien kuntoa tutkittiin osana perusparannushankkeen suunnittelua ja kustannusarviointia. Uusien tutkimustulosten valossa remontin toteutus pitää kaupungin mukaan arvioida uudestaan.

Asbestiakin löytyi

Molemmista halleista ja niiden välisestä nivelosasta löytyi tutkimuksissa mikrobivaurioita. Nivelosassa sekä jäähalli 1:n yhteydessä olevan huoltotilan alapohjarakenteissa havaittiin myös kosteutta.

Halli 1:n päätyjen sisäpuolen seinärakenteissa on lisäksi asbestipitoisia materiaaleja, minkä vuoksi siellä tutkittiin myös sisäilman asbestipitoisuutta. Ilmanäytteissä ei havaittu asbestia.

Pirkkolan jäähallit ovat Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan käytössä. Halleissa harrastetaan viikoittain jääkiekkoa, luistelua, kaukalopalloa, ringetteä ja luistelua yleisillä luisteluvuoroilla.

Suurimmat käyttäjäseurat ovat Karhu-kissat, Jokerit, Helsingfors Skridskoklubb, Helsingin taitoluisteluklubi ja Helsingin luistelijat. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala pyrkii löytämään hallien käyttäjille korvaavia vuoroja Helsingin muista jäähalleista.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Pirkkolan jäähallit suljetaan kosteusvaurioiden ja mikrobien takia”

  1. Parakit pihalle broggiksen ajaksi. Kaukaloissa ilmanlaatu? kondiksessa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat