Lauttasaaren ala-aste. Kuva: Mika Ranta / HS

Lauttasaaren opettajat kantelivat sisäilmaongelmista oikeusasiamiehelle

Opettajat syyttävät Helsinkiä vitkuttelusta.

Kirjoittaja(t) Maija Aalto / HS

Helsinkiläisopettajat ovat tehneet poikkeuksellisen kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle työpaikkansa sisäilmaongelmista.

Kantelun on allekirjoittanut 28 Lauttasaaren Myllykallion koulun opettajaa. Koululaisten vanhemmat ovat erikseen kannelleet samasta asiasta.

Opettajien kantelun mukaan sisäilmaongelmat ovat olleet vuosia kaupungin tiedossa, mutta toimet riittämättömiä. He vaativat, että tutkitaan ovatko asiasta vastuussa olleet kaupungin virkamiehet ja työterveyshuollon toimijat rikkoneet virkavelvollisuuttaan viivyttelemällä.

Opettajat pyytävät myös tutkimaan, onko oikein sanoa, että opettajat eivät saa viestiä koulun sisäilmaan liittyvistä asioista tai puhua lasten vanhemmille sisäilmaan mahdollisesti liittyvistä oireista. He haluavat puuttua sekä oman koulunsa kohdalla että yleisemmin siihen, miten sisäilma-asioista tiedotetaan.

Myllykallion osalta he vaativat, että kaupunki selvittää kattavasti oireilevien oppilaiden ja opettajien terveydentilan, tutkii ja korjaa kaikki mahdollisesti vaurioituneet rakenteet välittömästi ja kieltää työskentelyn terveydelle vaarallisissa tiloissa.

Myllykallion koululta löytyi sädesientä

Lauttasaaressa sijaitsee Helsingin suurin ala-aste. Päärakennuksesta eli Myllykallion koululta on löydetty sädesientä osasta tiloista 2015.

Koululla on tehty korjauksia, mutta opettajat ovat aiemmin kertoneet, että läheskään kaikkia tiloja ei ole korjattu tai edes tutkittu. Koululla oireillaan edellään.

Hiljattain kävi myös ilmi, että esimerkiksi bändikoulu on tänä keväänäkin harjoitellut remontoimattomissa tiloissa, joista sädesientä on aiemmin löytynyt.

Kaupunki on suunnitellut Myllykallion kouluun isoa peruskorjausta vuonna 2020 eli sitten, kun Lauttasaareen on ensin valmistunut toinen koulu. Alueella on paljon lapsia ja nuoria.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lauttasaaren opettajat kantelivat sisäilmaongelmista oikeusasiamiehelle”

  1. Mitä tässä asiassa? Kantelu ei vielä sinänsä johda muuta kuin huomautukseen, ei muihin sanktioihin, mutta mistään ei ilmene, aikovatko kantelijat myöhemmin hakea vastuussa olevilta virkamiehiltä vahingonkorvausta.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi