Kokeile kuukausi maksutta

Keskisuuret kirivät korjausrakentamisessa

Suurista yhtiöistä Lehto tuplasi korjaamisen liikevaihtonsa. Uuden YIT:n osien liikevaihto olisi viime vuonna ylittänyt 200 miljoonaa euroa.

Kuva: Anne Kurki

Suomen suurimpien rakennusliikkeiden yhteenlaskettu korjausrakentamisen liikevaihto kasvoi viime vuonna 5,6 prosenttia vuoden takaisesta. Tämä käy ilmi Rakennuslehden Suurimmat-kyselyn yhteydessä kerätyistä luvuista.

Monilla yrityksillä kasvuvauhti oli kymmeniä prosentteja, ja neljällä se ylitti 100 prosenttia. Vaikka taulukon kärkipäässäkin Lehto Group kasvoi kovaa, kasvuvauhti oli erityisen ripeää taulukon jälkipuoliskon yhtiöillä. Siinä missä sijoilla 1–15 olevien yhtiöiden korjausrakentamisen yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi vain 2,0 prosenttia, sijojen 16–30 yhtiöt kasvoivat keskimäärin 31,3 prosenttia. Toki pienemmän yhtiön on helpompi saavuttaa kovempi suhteellinen kasvu kuin ison yhtiön.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Keskisuuret kirivät korjausrakentamisessa”

Viimeisimmät näkökulmat