Vuonna 1852 valmistunut kasarmirakennus käy läpi taloteknistä peruskorjausta Suomenlinnassa – Hankkeessa vaalitaan 1970-luvun sisäarkkitehtuuria

Suomenlinnassa on meneillään monivuotinen hanke, jossa niin sanotun Varuskuntakorttelin kaikkiin neljään rakennukseen toteutetaan talotekninen peruskorjaus. Rakennuksista kaksi on jo korjattu, ja nyt on työn alla suurin, Vaasan kasarmina tunnettu talo.

Kansallisgalleriaa korjataan vihreämmäksi – ”Aurinkopaneeleita voi asentaa myös vanhoihin arvokohteisiin”

Helsingin Ateneumin peruskorjauksessa uusitaan lähes koko talotekniikka. Työmaan aikana katolle asennetaan 90 aurinkopaneelia, mikä on osa valtion toimitiloista vastaavan Senaatti-kiinteistöjen hiilineutraaliusohjelmaa.

Jugendhelmi ehostetaan takaisin edustuskuntoon – ”Työnaikaisen suunnittelun määrä on ollut valtava”

Talon monimuotoinen peltikatto on osoittautunut erityisen vaativaksi korjaajille. Hankkeen vajavaiset lähtötiedot ovat aiheuttaneet valtavasti työnaikaista suunnittelua ja merkinneet myös kosolti lisätöitä alkuperäisiin kaavailuihin verrattuna.

Suurimpien korjausrakentajien koko viiden kärjen liikevaihto kutistui – ”Jatkuvaa painiahan tämä on nyt hinnankorotuksia vastaan”

Suurimpien rakennusliikkeiden yhteenlaskettu korjausrakentamisen liikevaihto supistui viime vuonna 3,0 prosenttia vuodesta 2019, ilmenee Rakennuslehden selvityksestä. Samaan aikaan yhtiöiden liikevaihdon muutoksen mediaani oli kuitenkin 9,9 prosenttia plussalla.

Kirkonherrat tekevät tilaa todella ”kovan rahan” linnanherroille – ”Vanhat parvekkeet näyttivät vähän siltä, että uskaltaako niille mennä ollenkaan”

Helsingin Ullanlinnassa sijaitseva vanha linnamainen arvotalo saa uudet isännät ensi joulun tienoilla. Silloin uudet linnanherrat pääsevät muuttamaan sisään todella ”kovan rahan” asuntoihin, joiksi Lähetyskirkon toimistotiloina viimeksi toiminut rakennus muunnetaan viime vuonna käynnistyneessä korjausurakassa.