Destia rakentaa voimajohdon Vöyriin

Destia on voittanut EPV Alueverkon 110 kilovoltin voimajohtourakan Lotlax–Vöyri. Urakassa puretaan vanha voimajohto pois ja rakennetaan uusi tilalle. Uuden voimajohdon pituus on noin 5,4 kilometriä.

Työt alkavat suunnittelun osalta jo tämän vuoden puolella. Perustustyöt tehdään tulevan talven aikana mahdollisimman pitkälle. Koska osa uusista pylväistä tulee vanhojen pylväiden paikoille, vanhat pylväät täytyy purkaa ensin alta pois. Tämän vuoksi osa perustustöistä tehdään ensi kesänä.

”Jotta vanha johto voidaan purkaa, johtoon otetaan käyttökeskeytys. Vanhojen johtojen purkaminen sekä uusien rakentaminen saa kestää enimmillään noin neljä viikkoa, joten työskentelyn pitää olla tehokasta ja suunnitelmallista”, projektijohtaja Teemu Palosaari kertoo tiedotteessa.

Vanhan purettavan voimajohdon käyttökeskeytys ajoittuu kesäkuulle 2019. Uuden voimajohdon on oltava käyttöönotettavissa 28. kesäkuuta 2019 ja loppudokumentit luovutettuna asiakkaalle heinäkuun lopulla.

Destia toteuttaa ensi talven aikana myös Kauhava–Voltti 110 kilovoltin haruskorroosiotyöt EPV Alueverkolle. Kyseinen työ ajoittuu tammi-maaliskuulle 2019.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Destia rakentaa voimajohdon Vöyriin”

Vastaa