Kokeile kuukausi maksutta

Elinkaarimallin suosio kasvaa kohisten, mutta kilpailun vähyys on yhä ongelma

Elinkaarimallin suosio lähti uuteen nousuun pari vuotta sitten selvitysmies Erkki Virtasen suositeltua sen käyttöä. ”Pistetään rakentajat vastuuseen”, hän yllytti kuntia. Kehotuksesta hyötyi erityisesti markkinajohtaja YIT. Tarjolla on nyt 11 hanketta, joista on kiinnostunut myös Skanska yhteistyössä Caverionin kanssa.

YIT:n Janne Vaarala ja Sodankylän tekninen johtaja Matias Yliriesto ovat tyytyväisiä elinkaarimallin yhteistyöhön. Kymmenet muutkin kunnat ovat innostuneet elinkaarimallista, vaikka tarjoajia on vähän.
Kehotukseen yhtyi myös ympäristöministeriö, sillä elinkaarimallissa nähtiin ratkaisu koulujen sisäilmaongelmiin.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Elinkaarimallin suosio kasvaa kohisten, mutta kilpailun vähyys on yhä ongelma”

Viimeisimmät näkökulmat