Koneen Ehrnrooth: Saadut tilaukset kasvoivat vahvasti

Hissi- ja liukuporrasyhtiö Koneen tulos oli alkuvuonna yllättäen laskussa, mutta liikevaihto ja tilaukset kasvoivat.

Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth. Kuva: Kone

Yhtiö täsmentää koko vuoden ohjeistustaan ylöspäin.

”Ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen myötä olemme hyvällä polulla koko vuoden tavoitteiden saavuttamiseksi. Saadut tilauksemme kasvoivat vahvasti, erityisesti Euroopassa ja Kiinassa, ja huoltoliiketoiminta kehittyi hyvin kaikilla alueilla”, sanoo Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth tulostiedotteessa.

Koneen saadut tilaukset kasvoivat alkuvuonna 2094 miljoonaan euroon, mikä oli 9,7 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Koneen tulos ennen veroja vajosi tammi-maaliskuussa 220,4 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 223,7 miljoonasta. Laskua oli 1,5 prosenttia. Ruotsalaisen ennustepalvelu Infront Datan keräämässä ennusteessa analyytikot odottivat alkuvuodelle 232 miljoonaa euroa (mediaani).

Osakekohtainen tulos pysyi alkuvuonna vuodentakaisella tasolla 0,33 eurossa. Analyytikot olivat odottaneet 0,34 euroa.

Oikaistu liiketulos kasvoi 228,4 miljoonaan euroon 218,3 miljoonasta, kun markkinaodotus oli 230 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoittomarginaali vajosi 10,4 prosenttiin vuodentakaisesta 10,9 prosentista.

”Oikaistu liikevoitto on palannut kasvu-uralle, ja vaikka ensimmäisen vuosineljänneksen marginaali jäi hieman vertailukautta alhaisemmaksi, odotamme parempaa kehitystä tulevilla vuosineljänneksillä ja olen luottavainen, että tekemiemme toimenpiteiden myötä suunta on oikea”, Ehrnrooth sanoo.

Liikevaihtoa Kone keräsi alkuvuonna 9,5 prosenttia vertailukautta enemmän eli 2199 miljoonaa euroa, kun viime vuonna kertyi 2008 miljoonaa euroa. Odotuksissa oli 2096 miljoonan euron liikevaihto.

Kone kertoo ottaneensa tammikuussa käyttöön uuden IFRS 16 -standardin ja IFRIC 23 -tulkinnan, eikä käyttöönottoa edeltävän vuoden vertailulukuja ole oikaistu.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Koneen Ehrnrooth: Saadut tilaukset kasvoivat vahvasti”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi